JOŠ UVEK SE PREPRIČAVA! Nole i Rafa su na današnji dan ODIGRALI najduži meč! Rešen je u TRI seta! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.07.2024

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji "belog sporta" imali su priliku da uživaju.

JOŠ UVEK SE PREPRIČAVA! Nole i Rafa su na današnji dan ODIGRALI najduži meč! Rešen je u TRI seta! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Đoković i Nadal

Spektakularan meč odigrali su Rafael Nadal i Marijano Navone u petak u četvrtini finala ATP turnira u Baštadu. Nakon četiri sata i jednog minuta borbe, Španac se domogao plasmana u polufinale rezultatom 2-1 (po setovima 6:7, 7:5, 7:5).

Ovaj duel nas je sve podsetio na okršaj u polufinalu Mastersa u Madridu 2009. godine, kada su se Rafael Nadal i Novak Đoković susreli u epskom duelu, najdužem koji je "kralj šljlake" ikada odigrao na dva dobijena seta.

U tom istorijskom meču, publika je bila na strani španskog tenisera i često vrlo neprijatna prema srpskom asu. Ipak, Novak je uspeo da osvoji prvi set rezultatom 6:3, uprkos neprijateljskom okruženju.

Meč je bio obeležen izuzetnom borbom i preokretima, s tim da Novak nije uspeo da iskoristi brejk lopte u devetom gemu drugog seta, kao i da je ispustio oduzet servis u trećem setu. Na kraju, u dva tajbrejka, Nadal je uspeo da se domogne finala, ostvarivši pobedu nad Đokovićem.

Međusobni skor između Nadala i Noleta tada je glasio 14-4 u korist kralja šljake, dok danas iznosi 29-27 u korist Srbina. Ovaj okršaj je ostavio dubok trag u istoriji tenisa, a nekoliko godina kasnije Đoković je pretekao Rafu i po broju Gren slem titula (24-22).

Rafa se ove sedmice uspešno vratio na teren, stigavši do polufinala švedskog Baštada, dok se srpski as priprema za učešće na Olimpijskim igrama, gde nećemo gledati španskog asa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading