KONAČNO ODLUČENO: Evo ko će nositi zastavu Srbije na Olimpijske igre

Autor:

Sport

10.07.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maja najbolji izbor.

KONAČNO ODLUČENO: Evo ko će nositi zastavu Srbije na Olimpijske igre

Foto: Shutterstock

Zastava Srbije

Odluka Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije da kapiten ženske odbojkaške reprezentacije, Maja Ognjenović, i vaterpolista Dušan Mandić budu nosioci zastave Srbije na Ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, izazvala je veliku pažnju javnosti.

Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, svojom izuzetnom sportskom karijerom i brojnim postignućima zaslužila je da bude jedan od nosilaca zastave na otvaranju Olimpijskih igara. Sa druge strane, Dušan Mandić, višestruki olimpijski, svetski i evropski šampion u vaterpolu, takođe je dobio ovu veliku čast.

Republika

Foto: OSS

 

 


Očekuje se da će ovaj izbor nosilaca zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu dodatno motivisati i inspirisati naše sportiste da daju sve od sebe na predstojećem takmičenju. Ognjenovićeva i Mandić će imati priliku da predstavljaju svoju zemlju pred celim svetom, što predstavlja veliku čast i odgovornost.

Pored izbora nosilaca zastave, Izvršni odbor doneo je odluku da će Šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu biti Sonja Vasić, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije. Ona će imati ključnu ulogu u vođenju i organizaciji srpskog olimpijskog tima tokom takmičenja u Parizu.

Takođe, članovi Izvršnog odbora usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 i Razvojni program. Među novokvalifikovanim sportistima je rvač Ali Arslan, dok je u Razvojni program ušlo osmoro novih sportista iz različitih sportova, poput kajakaša, džudista, rvača i veslača.

Ovi sportski događaji i odluke predstavljaju važan korak ka predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, a Srbija će imati priliku da se predstavi u najboljem svetlu zahvaljujući angažmanu i talentu svojih sportista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading