VELIKO PRIZNANJE ZA SVETISLAVA PEŠIĆA! Selektor Srbije dobija novu TITULU!

Autor:

Sport

09.06.2024

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceremonija će se održati u Nišu.

VELIKO PRIZNANJE ZA SVETISLAVA PEŠIĆA! Selektor Srbije dobija novu TITULU!

Foto: Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, dobitnik je počasnog doktorata Univerziteta u Nišu.

Ceremonija uručenja ovog prestižnog priznanja zakazana je za 12. jun u velikoj sali Univerziteta, s početkom u 12 sati.

Naučno-nastavno veće Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu istaklo je izuzetan doprinos Svetislava Pešića razvoju i afirmaciji sporta na ovom fakultetu. U obrazloženju predloga se ističe da je "Kari" jedan od najtrofejnijih evropskih košarkaških trenera, sa ogromnim uticajem na košarkašku igru u celini.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Posebno se ističu njegova impresivna dostignuća, kao što je osvajanje titule prvaka Evrope i sveta u svim takmičenjima koje organizuje FIBA, kao i osvajanje Evropskog prvenstva sa dve različite države - Nemačkom i bivšom Jugoslavijom.

Ovo priznanje je posebno značajno jer je Svetislav Pešić prvi laureat koji se dodeljuje pojedincu na svim državnim univerzitetima u Srbiji.

Očekuje se da će svečanoj ceremoniji dodele počasnog doktorata prisustvovati poznata imena iz sveta sporta, među kojima su potpredsednik OKS Žarko Zečević, predsednik Evrolige Dejan Bodiroga, kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović, reprezentativac Stefan Jović, potpredsednik KSS Dušan Projović i mnogi drugi ljudi bliski Svetislavu Pešiću.

Svetislav Pešić će sa reprezentacijom Srbije započeti pripreme za Olimpijske igre 17. juna u Beogradu. Ovo je još jedan važan korak ka ostvarenju sportskih ciljeva, a priznanje Univerziteta u Nišu dodatno potvrđuje značaj Karijevog doprinosa sportu i košarci u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading