RUKOM PRIJATELJSTVA MALIŠANI POSTAJU BOLJI LJUDI: BK Zvezdara Olimp ugostio mlade boksere iz cele Srbije

Autor:

Sport

17.06.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sport igrati ključnu ulogu u formiranju kvalitetnih ljudi, a druženjem dece iz različitih gradova širimo kulturu prijateljstva i zajedništva, rekao je Zlatko Došljak ispred domaćina manifestacije.

RUKOM PRIJATELJSTVA MALIŠANI POSTAJU BOLJI LJUDI: BK Zvezdara Olimp ugostio mlade boksere iz cele Srbije

Foto: Privatna arhiva/Zlatko Došljak

Bokserski klub Zvezdara Olimp juče je imao čast da bude domaćin prijateljskim bokserskim klubovima iz različitih gradova Srbije. Ovaj događaj pod nazivom "Ruka prijateljstva" je organizovan na stadionu FK Zvezdara s ciljem da se poboljša saradnja među klubovima i omogući deci iz različitih gradova da se međusobno upoznaju, druže i kroz boks razvijaju prijateljstva koja će trajati čitav život.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Zlatko Došljak

Mladi bokseri iz cele Srbije

Kako je istakao predsednik BK Zvezdara Olimp Zlatko Došljakovakvi susreti su od izuzetne važnosti za razvoj mladih sportista, jer osim sportskih veština, deca stiču i mnoge životne vrednosti kao što su timski duh, poštovanje i empatija.

- Važnost ovakvih okupljanja ne može se dovoljno naglasiti. Povezivanjem dece iz različitih gradova ne samo da promovišemo sport, već i širimo kulturu prijateljstva i zajedništva. Deca kroz ove susrete uče da su deo šire zajednice i da sport ima moć da prevaziđe sve razlike, bilo da su one geografske, socijalne ili kulturne. Ovo povezivanje mladih sportista pomaže u izgradnji zdravijeg i snažnijeg društva, gde se vrednosti poput fer-pleja, poštovanja i solidarnosti stavljaju na prvo mesto - rekao je Došljak, pa nastavio:

Republika

Foto: Privatna arhiva/Zlatko Došljak

Ponosan: Zlatko Došljak (desno)

- Kao inicijator ovog druženja i okupljanja ponosan sam što smo juče poslali jednu lepu poruku jedinstva i prijateljstva. Ujedinjeni klubovi su pokazali da saradnja i zajednički rad mogu doneti mnogo dobrobiti ne samo za naše klubove, već i za sport u celini. Očekujemo podršku Bokserskog saveza Srbije u ovoj našoj inicijativi, koja će pomoći u promociji boksa i širenju pozitivne slike o ovom sportu širom zemlje. Druženje dece iz različitih gradova najbolji je pokazatelj da smo na pravom putu.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Zlatko Došljak

Vredno na treninzima

Kako je naglasio, cilj je da promovišu boks i omoguće što većem broju dece da se bave sportom, stiču samopouzdanje i usvajaju prave životne vrednosti.

- Verujemo da sport može igrati ključnu ulogu u formiranju kvalitetnih ljudi koji će biti ponos našeg društva. Nastavićemo da radimo na ovakvim inicijativama i nadamo se još većem odzivu u budućnosti. Ovaj događaj je samo početak i verujemo da će se u budućnosti još više klubova pridružiti našoj inicijativi. Naši napori usmereni su ka stvaranju mreže podrške i saradnje koja će omogućiti deci da razvijaju svoje talente i veštine u pozitivnom i podržavajućem okruženju. Zajedno možemo postići mnogo više i stvoriti čvrstu osnovu za buduće generacije sportista - dodao je Došljak.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Zlatko Došljak

 

On se se zahvalio klubovima koji su odvojili vreme i došli da podrže ovu inicijativu. Tako se zahvalio BK Banat i treneru Milivoj Šojiću, BK Inđija i treneru Milanu Topiću, BK Pilot i treneru Marku Isailoviću, BK Kid Bleki i treneru Vojinu Stankoviću, kao i BK Fokus treneru Predragu Spasojeviću.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Zlatko Došljak

 

- Hvala i svim klubovima koji su deo ovog prijateljstva, ali nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovog puta. Verujem da će nas na sledećem druženju, koje će organizovati neki drugi klub iz ove mreže, biti još više. Posebnu zahvalnost dugujemo fudbalskoj legendi Bošku Đurovskom, koji je svojim prisustvom na stadionu dao podršku ovom okupljanju i deci koja su učestvovala. Njegova podrška pokazuje koliko je važno da istaknute ličnosti iz sveta sporta podržavaju ovakve inicijative i budu uzor mlađim generacijama. Veliko hvala FK Zvezdara što su nam omogućili korišćenje terena za organizaciju ovog događaja - zaključio je Došljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading