SREBRO SIJA KAO ZLATO! Angelinu Topić čeka VELIKI napredak! Ovo je ZARADILA u Rimu!

Autor:

Sport

10.06.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska atletičarka oduševila naciju.

SREBRO SIJA KAO ZLATO! Angelinu Topić čeka VELIKI napredak! Ovo je ZARADILA u Rimu!

Foto: Tanjug/AP

Na finalu Evropskog prvenstva u atletici, koje se održava u Rimu, reprezentativka Srbije Angelina Topić je ostvarila svoj najveći uspeh u seniorskoj karijeri, osvojivši srebrnu medalju skokom uvis preko 1.97 metara.

Ova dvadesetogodišnja srpska atletičarka je pokazala izuzetnu mentalnu i fizičku snagu, uspevajući da se izbori sa kišom i malim "štucanjem" na visini od 1.93 metara, što ju je dovelo do zapaženog rezultata.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Angelina Topić

Nakon što je pre dve godine osvojila bronzu u Minhenu, Angelina je ovog puta uspela da se popne za još jedno stepenicu više na pobedničkom postolju. Iza nje ostala je samo iskusna Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, koja je osvojila zlato i pre dve godine. Ovaj uspeh bi trebalo da Angelinu pomeri na treće mesto svetske liste visašica, prestigavši tako Irinu Geraščenko, koja je u Rimu osvojila bronzu.

Iako je osvojila srebro, Angelina neće dobiti novčanu nagradu od Evropske atletike, koja je princip dodele novca uvela tek za ovaj šampionat. Ukupno 500.000 evra biće podeljeno među deset atletičara i atletičarki sa najboljim performansama na EP, prema renkingu Svetske atletike, što postavlja pitanje fer raspodele nagrada.

Ovaj podatak dodatno produbljuje temu koje se već dugo vremena provlači, pa bi u nekom narednom periodu trebalo dodatno da razmisle o ovome u okvirima Starog kontinenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading