BRAVO! Angelina Topić osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

09.06.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska atletičarka nastavlja da ređa uspehe.

BRAVO! Angelina Topić osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu!

Foto: Tanjug/AP

Devetnaestogodišnja srpska atletičarka Angelina Topić postigla je izvanredan uspeh osvojivši srebrnu medalju u skoku uvis na Olimpijskom stadionu u Rimu. Njeno impresivno dostignuće je skok od 197 centimetara, što je za santimetar manje od njenog ličnog i rekorda Srbije. Nakon uspešnog preskakanja ove visine iz trećeg pokušaja, odlučila je da propusti visinu od 199cm i pokuša na 201cm kako bi nadmašila Jaroslavu Mahučik iz Ukrajine, ali nažalost nije uspela u tome.

Topićeva je pokazala izuzetan talenat već u mlađim kategorijama, osvojivši titule šampionke Evrope 2022. (U18) i 2023. (U20), kao i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2022. (U20). Njen uspon nastavio se i u seniorskoj karijeri, gde je postigla značajan uspeh osvajanjem trećeg mesta u Dijamantskoj ligi 2023. godine. Ovo srebro na Evropskom prvenstvu u Rimu predstavlja njen najveći uspeh do sada, i prvu medalju za Srbiju na ovom takmičenju.

Iako nije uspela da nadmaši Jaroslavu Mahučik, koja je osvojila zlatnu medalju sa preskočenih 201 centimetar, Topićeva je pokazala izuzetnu hrabrost i odlučnost u svojim nastojanjima da postigne vrhunske rezultate. Njen skok od 197cm je bio dovoljan da je postavi na drugo mesto u Evropi, što je izuzetno impresivan podvig za mladu atletičarku. 

Ovo je odličan uspeh za Topićevu koja beleži sjajne rezultate i pretenduje da na Olimpijskim igrama u Parizu napravi veliki rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading