VELIKA ŠTETA! Srpski atletičar se POVUKAO iz finala Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

08.06.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenadan potez načionio je Strahinja Jovančević.

VELIKA ŠTETA! Srpski atletičar se POVUKAO iz finala Evropskog prvenstva!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski atletičar Strahinja Jovančević doživeo je peh na Evropskom prvenstvu u Rimu!

Nakon prve serije postalo je jasno da nešto nije u redu, te je takmičenje završio na 10. mestu, obezbedivši to mesto skokom od 7,62 metra u prvoj seriji. Međutim, povreda je navela Jovančevića da se povuče, pošto je istegao mišić tokom takmičenja.

Mitijadis Tentoglu je ostvario impresivan uspeh na Evropskom prvenstvu postavši prvi čovek koji je triput zaredom osvojio evropsko zlato u skoku udalj. Njegov skok od neverovatnih 8,65 metara u petoj seriji, koji je ponovio i u šestoj seriji, doneo mu je zlatnu medalju. Italijan Matija Furlani zauzeo je drugo mesto sa skokom od 8,38 metara, dok se na trećem mestu izdvojio Simon Ehamer iz Švajcarske, sa sedam centimetara manje od Furlanija.

Foto: www.profimedia.rs

Strahinja Jovančević

Zanimljivo je istaći da je Furlani postavio svetski juniorski rekord svojim skokom, dok je Tentoglu bio toliko dominantan da su njegova četiri ispravna pokušaja bila bolja od drugog najboljeg u finalu. Ovaj podatak ilustruje njegovu izuzetnu formu i nadmoćnost nad ostalim takmičarima.

Maja Ćirić nažalost nije uspela da uđe u finale, u trećoj grupi na 400 metara za dame, jer je zauzela 18. mesto u svojoj konkurenciji, sa vremenom 52:96.

Srbiju će u finalu skoka uvis predstavljati Angelina Topić, koja je takođe uspela da se plasira u samu završnicu i pokuša da osvoji medalju u prestonici Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading