NIŠTA OD MEDALJE! Srbija ostala bez PREDSTAVNIKA u finalu bacanja kugle!

Autor:

Sport

07.06.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Armin Sinančević neće braniti srebro sa prethodnog Evropskog prvenstva.

NIŠTA OD MEDALJE! Srbija ostala bez PREDSTAVNIKA u finalu bacanja kugle!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Srbije u atletici Armin Sinančević i Asmir Kolašinac nisu uspeli da se plasiraju u finale discipline bacanja kugle na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Sinančević, koji je osvojio srebrnu medalju na prethodnom prvenstvu Evrope, završio je svoje učešće u kvalifikacijama bez ispravnog hica.

Sa druge strane, Kolašinac je zauzeo 18. mesto sa rezultatom od 19,19 metara. U finale, koje je zakazano za sutra, plasiralo se samo 12 najboljih takmičara iz kvalifikacija.

Dok Sinančević i Kolašinac nisu uspeli da se plasiraju u finale, tokom dana stigao je novi uspeh za srpsku atletiku.

Republika

Foto: Starsport

Asmir Kolašinac

Srpski atletičar Strahinja Jovančević plasirao se u finale discipline skok udalj na šampionatu Evrope u Rimu, pošto je danas u kvalifikacijama skokom u trećoj seriji 7,95 metara zauzeo 12. mesto. Ovo je svakako ohrabrujuća vest za srpske navijače, a s obzirom na konkurenciju na Evropskom prvenstvu, očekuje se da će Jovančević dati sve od sebe u finalu.

Drugi srpski predstavnik Lazar Anić nije uspeo da se domogne finala, jer je u prvoj seriji preskočio 7, 88 metara, a zatim dva puta prestupio.

Finale je na programu sutra od 20 sati. Prethodno, Milica Emini nije uspela da se plasira u finale u trci na 100 metara sa preponama.

Ona je imala vreme 13,24 i zauzela 12. mesto, dok je 11 najboljih prošlo u finale. Finale joj je izmaklo za jednu stotinku sekunde.

Svi ljubitelji atletike mogu da očekuju uzbuđenje i napetu borbu za odličja u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading