"ORLOVI" OSVAJAJU RIM: Nikada veći broj srpskih atletičara na Evropskom prvenstvu! "Večni grad" obojen u crveno, plavo, bele boje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.06.2024

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju u Rimu predstavlja rekordnih 16 atletičara.

"ORLOVI" OSVAJAJU RIM: Nikada veći broj srpskih atletičara na Evropskom prvenstvu! "Večni grad" obojen u crveno, plavo, bele boje!

Foto: Starsport

Angelina Topić

Ovogodišnje Evropsko atletsko prvenstvo u Rimu obećava istinski spektakl, a Srbija će biti predstavljena kao nikada ranije, sa rekordnim brojem od 16 atletičara. Takmičenje će se održati od 7. do 12. juna u Rimu, a srpski sportisti su spremni da pokažu svoj talenat i posvećenost.

Među izuzetnim sportistima koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu je i Angelina Topić, mlada atletičarka koja se takmiči u skoku uvis i skoku udalj. Osim što će biti najmlađa članica tima, Angelina je već ostvarila impresivne rezultate i oborila državne rekorde u ovoj godini. Njen nastup će svakako biti jedan od najzapaženijih.

Bacanje koplja je disciplina u kojoj Srbija ima posebno jake predstavnike. Tri izuzetne atletičarke, Adriana Vilagoš, Marija Vučenović i Ivana Đurić, će se takmičiti u ovoj disciplini i pokušati da osvoje značajne rezultate za našu zemlju.

Elzan Bibić će predstavljati Srbiju u trci na 5000 metara, donoseći izuzetnu izdržljivost i brzinu na takmičenju. Njegov nastup će biti jedan od ključnih momenata za srpski tim.

Republika

Foto: Starsport

Od Asmira Kolašinca se i ovoga puta mnogo očekuje

 

Iskusni takmičar Asmir Kolašinac će se takmičiti u bacanju kugle, donoseći svoje bogato iskustvo i potencijal za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Jedino ostaje žal što u italijanskoj prestonici nećemo imati priliku da gledamo našu atletsku boginju, Ivanu Španović.

Sa ovakvim timom, Srbija se nada velikim rezultatima na ovogodišnjem Evropskom atletskom prvenstvu. Sa izuzetno jakim predstavnicima u različitim disciplinama, očekuje se da će srpski atletičari ostvariti značajne uspehe i doneti ponos svojoj zemlji. Ova ekipa atletičara je samo još jedan dokaz izuzetnosti i posvećenosti srpskog sporta uspehu. Srbija ima bogatu sportsku tradiciju, a ova ekipa atletičara je još jedan dokaz njenog kontinuiranog napretka i izuzetnih sportskih dostignuća. Svi ljubitelji atletike širom Srbije će sa nestrpljenjem i ponosom pratiti nastupe naših atletičara u Rimu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading