NOVI SKANDAL U SVETU SPORTA! Suspendovan OLIMPIJSKI ŠAMPION iz Rija!

Autor:

Sport

28.05.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre njega su još dvoje atletičara dobili zabranu.

NOVI SKANDAL U SVETU SPORTA! Suspendovan OLIMPIJSKI ŠAMPION iz Rija!

Foto: www.profimedia.rs

Brazilski atletičar Tijago Braz suspendovan je od strane Atletske unije za integritet na period od šesnaest meseci zbog pozitivnog nalaza na zabranjenu supstancu ostarin glukuronid u julu prošle godine.

Ova odluka je konačna i doneta je nakon što je Braz bio suspendovan od tog momenta. Osvajač zlatne medalje u skoku sa motkom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine tvrdio je da mu je nutricionista dao suplement koji sadrži zabranjenu supstancu kako bi poboljšao svoje zdravlje, uz dodatak da mu je rečeno da nema razloga za brigu.

Tijago Braz će moći da se vrati "kraljici sportova" u novembru ove godine, pošto se kazna računa od 27. jula 2023.

Foto: www.profimedia.rs

Tijago Braz

Brazilac je osvajač poslednjeg zlata pre dominacije Armanda Duplantisa i njegov lični rekord iznosi 6.03 metara.

Pored zlatne medalje u Riju, Braz je takođe osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, kao i srebro na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu 2022. godine.

Pored Tijaga Braza, Atletska unija za integritet suspendovala je i Isama Asingu iz Surinama, kao i Kenijku Džozefin Čepkoeč na periode od četiri i sedam godina.

Asinga je, kao što smo pisali, privremeno suspendovan u avgustu prošle godine nakon što je bio pozitivan na zabranjene metabolite tokom testa van takmičenja, mesec dana nakon što je postavio svetski juniorski rekord. Njemu su izbrisani svi rezultati od 18. jula 2023. godine, a moraće i da vrati sve titule i nagrade osvojene u tom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading