ŠOK ZA NAVIJAČE SRBIJE: Ivana Španović ODUSTALA! To je mala ŽRTVA!

Autor:

Sport

31.05.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja srpska atletičarka donela odluku.

ŠOK ZA NAVIJAČE SRBIJE: Ivana Španović ODUSTALA! To je mala ŽRTVA!

Foto: Starsport

Ivana Vuleta

Ivana Španović, najbolja naša atletičarka, neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se od 7. do 12. juna održava u Rimu. 

Kako kaže, sve je podređeno Olimpijskim igrama, pa je odustala.

- Odustala sam od zimske sezone, odustala sam od Evropskog prvenstva u Rimu, zato što ne želim da ostavljam jedan promil rizika da u Parizu skačem sa bilo kakvim bolom. Odavno mi nije želja da sakupljam medalje i nisam kolekcionar - rekla je Ivana u potkastu Olimpijskog komiteta Srbije, pa dodala:


- Volim takmičenja, izuzetno, i nije mi uvek bitno samo da se pojavim i opravdam očekivanja. Naša ideja je da se pojavim na takmičenju kada sam spremna, kada ne postoji rizik od povreda i apsolutno je Pariz jedina stvar o kojoj pričam od Tokija. Koliko god da mi se skače na Evropskom prvenstvu, to je mala žrtva, odgledaću ga.

Ona je nedavno govorila o planovima za Olimpijske igre u Parizu koje počinju 26. jula.

- Ja sam na prvim bila u 2008. godine u Pekingu, pre toga sam pobedila na Svetskom juniorskom prvenstvu. To mi je bila nagrada i išla sam tamo bez ikakvih većih očekivanja, jer stvarno sam bila mlada. Bila sam toliko impresionirana tim takmičenjem i svim što sam tamo videla I doživela. U svom tom čudu i razgledanju nisam mogla da se koncentrišem na svoje takmičenje. Sada eto pričam o svojim poslednjim Igrama, petim po redu. Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Mogu da kažem da, od prvih do poslednjih, i te kako imam na šta da budem ponosna - istakla je Ivana Španović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading