BURA U MAĐARSKOJ ZBOG SRBINA! Navijači traže hitnu SMENU!

Autor:

Sport

07.06.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezadovoljstvo zbog Lige šampiona.

BURA U MAĐARSKOJ ZBOG SRBINA! Navijači traže hitnu SMENU!

Foto: printskrin

Ostali sportovi

Navijači mađarskog rukometnog kluba Vesprem okupili su se ispred dvorane "Vesprem arena" kako bi izrazili nezadovoljstvo i zahtevali smenu trenera Momira Ilića i rukovodstva kluba. Ilić, legendarni levi bek naše reprezentacije, preuzeo je ulogu trenera Vesprema 2021. godine i od tada ostvario zapažene rezultate, donoseći klubu dve uzastopne titule šampiona Mađarske i tri kupa. Međutim, ispadanje ekipe od Olborga u četvrtfinalu Lige šampiona bilo je kap koja je prelila čašu za veliki broj navijača.

Protesti navijača rezultirali su prvim promenama u rukovodstvu kluba. Izvršni direktor ekipe, Zoltan Čik, odstupio je sa funkcije i zameniće ga Čaba Barta, bivši predsednik rukometnog kluba Đer. Oko 500 navijača se okupilo ispred dvorane, a podršku su im pružili čak i gradonačelnik Vesprema Đula Porga.

 

 


Prema navodima iz stranih medija, Momir Ilić se navodno nalazi blizu razlaza sa klubom, a kao moguća zamena pominje se Ćavi Paskval. Paskval, nekadašnji čuveni golman, vodio je godinama Barselonu, bio je selektor Rumunije, a poslednji angažman imao je u ekipi Dinamo iz Bukurešta. Očekuje se da će Paskval potpisati četvorogodišnji ugovor sa Vespremom, a klub će za njega platiti obeštećenje od 200.000 evra.

Sa dolaskom Paskvala u klub, očekuje se da će u ekipi Dinamo iz Bukurešta zameniti još jedan Španac, David Davis.

Navijači Vesprema su pokazali neslaganje sa dosadašnjim vođstvom kluba, a promene u rukovodstvu i trenerskom timu mogu označiti novu eru u ovom slavnom mađarskom rukometnom klubu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading