NIŠLIJA BIJE KAO SVETI ILIJA: Srpski MMA borac u nikad boljoj formi

Autor:

Sport

05.06.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijera ide u pravom smeru. Devojka i drugari me podržavaju bezuslovno, a roditelji su kao i svi. majka ne gleda fajtove, jednom je završila u Hitnoj, kaže Jovan Marjanović.

NIŠLIJA BIJE KAO SVETI ILIJA: Srpski MMA borac u nikad boljoj formi

Foto: FNC

MMA borba koju je čitav Balkan nestrpljivo iščekivao na FNC 17 turniru u Beogradskoj areni, pred više od 14.000 navijača, definitivno je opravdala sav hajp koji se digao i koji je vladao danima pre početka spektakla. U glavnim borbama večeri Srbin Darko Stošić je tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavio Slovenca Mirana Fabjana, Vaso Bakočević je uspeo da pobedi Alesandra Ribeiru, dok je Kroata savladao Dušana Džakića.

Nekako iz drugog plana možda i najjače aplauze u Areni pobrao je Jovan Marjanović, Srbin iz Niša koji je ubedljivo savladao Engleza Breda Vilera nokautom u prvoj rundi u velter kategoriji. "Zver iz Niša", koja je do te večeri bila na skoru 8-2, redom je gazila Ferida Ahmetija, Dejana Rusića, Gorana Nikolića, Đorđa Bukvića, Anta Alilovića, Tomaša Langovskog, Andreua Maraca i Ivicu Truščeka, a sada je "kolekciji" Marjanović pridodao i sjajan trijumf nad Britancem.

Republika

Foto: FNC

Ubio boga u rivalu: Jovan Marjanović


- Zasad je sve odlično i karijera ide u pravom smeru. Prvi taj poraz maltene i ne računam jer sam bio vrlo mlad, imao sam 16 godina, a ovaj drugi došao je u Nišu, pred mojom publikom, i bio je bolan, tako da je to jedan od razloga zašto sam neki dan u Areni zatražio meč za pojas baš u Nišu - počeo je razgovor 26-godišnji Nišlija.

U moru protivnika koje je savladao ističe se jedno ime - Ivica Trušček. Hrvat poznat pod nadimkom Teror u oktagon je ulazio više od 80 puta.

- Tu pobedu sam najteže izvojevao! On je gejtkiper i njega ako ne pobediš verovatno nisi za neke veće stvari - dodao je borac.
Republika

Foto: FNC

Dokazao se na FNC: MMA borac iz Niša


O ambicijama otkriva da su uvek najviše.

- Plan je da odradim još dva trening-kampa i da napadnemo pojas. Videćemo da li će to biti protiv trenutnog šampiona u mojoj kategoriji ili ću napustiti organizaciju i morati da radim s nekim drugim - jasan je Marjanović.

Srbin otkriva šta mu na surove borbe poručuje porodica.

Republika

Foto: FNC

Jovan Marjanović


- Devojka i drugari me podržavaju bezuslovno, dok, recimo, roditelji su kao i svi: "Sinko, dali smo ti fakultet, a ti radiš to." Majka ne gleda fajtove, ona je završila jednom u Hitnoj. Snimak pusti tek kad završim i javim joj da sam dobro. Međutim, moja cela generacija se trudi, kao i ljudi koji rade u savezu, da to približimo mladim ljudima i generalno roditeljima i promovišemo sport na najbolji mogući način. Super je što je MMA odnedavno kategorizovani sport - zaključio je Marjanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading