PETROVARADINSKA TVRĐAVA UGOSTILA 160 BICIKLISTA IZ 18 ZEMALJA SVETA Porodični vikend posetilo više hiljada posetilaca!

Autor:

Sport

29.04.2024

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je pravo uživanje.

PETROVARADINSKA TVRĐAVA UGOSTILA 160 BICIKLISTA IZ 18 ZEMALJA SVETA Porodični vikend posetilo više hiljada posetilaca!

Foto: Marko Jevtović

Ljubitelji planinskog biciklizma, dobre muzike i porodičnog provoda imali su priliku da uživaju na 7. Više hiljada ljudi tokom dva dana posetilo je jednu od najatraktivnijih lokacija za planinski biciklizam u Evropi, dok se više od 160 učesnika iz 18 zemalja sveta takmičilo za bodove koji će ih kvalifikovati za Olimpijske igre u Parizu. Pored prestižnih trka, upriličen je i pravi provod uz muzički program predvođen jednim od najpopularnijih srpskih pop pevača, Željkom Vasićem i Nemanjom Radoševićem, dok su najmlađi imali priliku da se takmiče u popularnoj trci guralica, ali i da uživaju u pozorišnoj predstavi „Mala škola saobraćaja”.

Foto: Marko Jevtović

 

Foto: Marko Jevtović

 

Imali smo priliku da pratimo dve C1 trke za olimpijske bodove, a prvi put u okviru ove trke, tokom oba dana je organizovana i trka amatera koja je naišla na veliko interesovanje biciklista. Prvog dana takmičenja, najbolji rezultat u kategoriji Ženska elita ostvarila je Janka Kešeg Stevkova iz Slovačke, drugoplasirana takmičarka bila je Erika Monserat Rodrigez Suarez iz Meksika, a treće mesto zauzela je Irina Šimanska iz Ukrajine. Istog dana, u kategoriji Muška elita, prvo mesto zauzeo je Andrin Ges iz Švajcarske, drugo mesto pripalo je Mateju Uliku iz Slovačke, a treće Kristoferu Dosonu iz Irske. Drugog dana Petrovaradin Fortress bike festivala, tokom Ženske elitne trke, pobedu je potvrdila Janka Kešeg Stevkova iz Slovačke, drugo mesto zauzela je Ladina Ges iz Švajcarske, a treće Erika Monserat Rodrigez Suarez iz Meksika. U kategoriji Muška elita, na prvom mestu našao se Matej Ulik iz Slovačke, na drugom Kristofer Doson iz Irske, a trećeplasirani takmičar bio je Filip Lepka iz Češke. 

Foto: Marko Jevtović

 

“Trkama prve kategorije Svetske biciklističke federacije, koje su donosile ukupno 575 olimpijskih bodova u muškoj i ženskoj konkurenciji, prethodila su nadmetanja mlađih kategorija, a prvi put i amatera po ovoj atraktivnoj stazi. Sedmi put smo na Petrovaradinskoj tvrđavi i veliku zahvalnost dugujemo Gradu Novom Sadu što podržava ovu manifestaciju i Pošti Srbije, koja je sve ove godine sa nama. Bio je ovo još jedan prelep dan i želimo da festival narednih godina bude još veći i značajniji” izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic serije trka.

Foto: Marko Jevtović

 

U godini kada srpski biciklisti slave 140 godina biciklizma u Srbiji, Serbia Epic proslavlja ovaj veliki jubilej uz trke najvišeg ranga i afirmaciju našeg sporta u svetu.

Tradicionalno, interesovanje inostranih klubova za celu Serbia Epic seriju je veliko, te je ova manifestacija već do sada ugostila bicikliste iz 22 zemlje sveta koji dolaze iz Australije, Nemačke, Belgije, Norveške, Danske, Rusije, Italije, Francuske, Irske, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije, Švajcarske, Austrije, Češke, Ukrajine, Kazahstana i dr. 

Serbia Epic serija se posle Petrovaradinske tvrđave nastavlja u Vrnjačkoj Banji od 8. do 9. juna, a letnje izdanje ovog svojevrsnog festivala biće održano na Staroj planini i Zlatiboru.
 
Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. 

Foto: Marko Jevtović

 

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad - Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Pošta Srbije, Škoda, Bambi, Rosa voda, SIM Novi Sad, NS grafo prom, Hormann, Yason, Capriolo, Salcano i Proteo, a medijsku podršku dali su Informer, Republika, Dnevnik i Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading