KRAJ DEKIJEVE AVANTURE U BUDIMPEŠTI! Srbin napustio Ferencvaroš i već IMA NOVI KLUB!

Autor:

Sport

16.05.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub je predvodio od septembra prošle godine.

KRAJ DEKIJEVE AVANTURE U BUDIMPEŠTI! Srbin napustio Ferencvaroš i već IMA NOVI KLUB!

Foto: www.profimedia.rs

Trener Sampdorije Dejan Stanković

Fudbalski trener Dejan Stanković (45) napustiće Ferencvaroš, klub iz Budimpešte, nakon što je preuzeo ekipu u septembru prošle godine. Stanković je ostvario značajan uspeh u Ligi konferencija, gde je uspeo da prođe dalje uprkos teškoj grupi sa rivalima poput Fjorentine, Genka, ali i Čukaričkog, dok je u eliminacionoj fazi zaustavljen od strane finaliste Olimpijakosa. Takođe, osvojio je titulu u domaćem prvenstvu, ali je odlučio da napusti klub nakon jedne sezone, prihvativši ponudu Spartaka iz Moskve. Inače, Zvezdin bratski klub čeka titulu od 2017. godine, a iza njega je još jedna razočaravajuća sezona.

Dejan Stanković je prvi samostalni trenerski posao dobio vođenjem Crvene zvezde, gde je ostvario značajne uspehe i osvojivši tri titule, dva Kupa i tri puta se plasiravši u grupnu fazu Lige Evrope. Međutim, njegova želja za plasmanom u Ligu šampiona nije ostvarena, te je nakon trećeg neuspešnog pokušaja napustio klub.

Nakon Crvene zvezde, Stanković je preuzeo italijanski klub Sampdoriju u nadi da će je održati u Seriji A. Ipak, klub je već bio na putu ka Seriji B kada je Stanković stigao, te je na kraju sezone klub iz Đenove zaista završio u nižem rangu, dok je Stanković krenuo u potragu za novim trenerskim poslom.

Dejan Stanković je ostavio značajan trag u svojoj trenerskoj karijeri, a njegova odluka da napusti Ferencvaroš i prihvati novi angažman sigurno će izazvati interesovanje fudbalske javnosti širom Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading