MOTO GP: Frančesko Banjaja došao do nove pobede! Osim trijumfa, ističe se u ovom!

Autor:

Sport

18.08.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan briljira.

MOTO GP: Frančesko Banjaja došao do nove pobede! Osim trijumfa, ističe se u ovom!

Foto: Profimedia

Italijanski vozač Frančesko Banjaja ostvario je pobedu na stazi Spilberg na Velikoj nagradi Austrije, čime je nastavio svoj izuzetan niz u ovogodišnjem Moto GP šampionatu. Sa sedmom pobedom ove sezone, Banjaja je potvrdio svoj status aktuelnog svetskog šampiona, postigavši rezultat od 42:11.173.

Osim trijumfa u Austriji, Banjaja se ističe i u generalnom plasmanu vozača, sa impresivnih 275 bodova. Njegov najbliži rival, Horhe Martin, zauzima drugo mesto sa 270 bodova. Ovo potvrđuje dominaciju Italijana u ovogodišnjem šampionatu, dok fanovi nestrpljivo iščekuju naredne trke.

Foto: Profimedia

Frančesko Banjaja

Pramakov vozač, Španac Horhe Martin, zauzeo je drugo mesto na stazi Spilberg, sa zaostatkom od 3,232 sekunde za pobednikom. Treće mesto pripalo je još jednom Italijanu, Enei Bastijaniniju, koji je za Banjajom kasnio 7,537 sekundi. Ova postolja pokazuju zanimljivu dinamiku rivalstva među vozačima i obećavaju uzbudljiv nastavak sezone.

Nakon uspeha na Velikoj nagradi Austrije, Moto GP šampionat se seli u Španiju gde će se 1. septembra održati Velika nagrada Aragona. Ova trka obećava nove izazove i uzbuđenja, a fanovi već s nestrpljenjem iščekuju susretanje svojih omiljenih vozača na stazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading