MOTO GP: POČINJE VELIKA NAGRADA AUSTRIJE! Iz Engleske se selimo na Alpe

Autor:

Sport

15.08.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka nas uzbudljiva trka

MOTO GP: POČINJE VELIKA NAGRADA AUSTRIJE! Iz Engleske se selimo na Alpe

Foto: Tanjug/AP

Velika nagrada Velike Britanije

Iz Engleske se ove nedelje selimo u Alpe. Posle proslave 75. godišnjice Svetskog šampionata u motociklizmu na “Silverstonu” stižemo u Špilberg, gde nas čeka Velika nagrada Austrije.

11. trka sezone vozi se na “Red Bul ringu”, stazi koja je izgrađena 1969. godine kao uamena za onu koja je postojala na mestu aerodroma u Celtvegu. Ranije se ta pista zvala “Esterajhring” i “A1 ring”, a sadašnji izgled dobila je 2016. godine. Prethodno je Ditrih Matešić kupio stazu, sravnio je sa zemljom, ali je posle radova ona skoro u potpunosti ista kao nekada.

Inače, Velika nagrada Austrije je prethodno vožena na “Salcburgingu” od 1971. do 1994. godine, u Špilbergu je potom bila dve godine – 1996. i 1997. Tamo se vratila 2016. godine i dobila stalno mesto u kalendaru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Frančesko Banjaja u prednosti

Podsećanje da akcija za 11. trku sezone počinje u petak u 9 časova.

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja rekao je da veruje da će Mark Markes biti izuzetno konkurentan kada mu postane timski kolega.

- Verujem da su u Dukatiju odlučili da promene strategiju koja se svodila na veru u mlade vozače i davanje mogućnosti da dođu do fabričkog tima i odlučili se za Marka koji ima najviše titula. Sigurno je da će on biti izuzetno konkurentan, već sada je superbrz, sledeće godine će imati najbolji mogući motor, a to vam uvek daje dodatnu motivaciju. Može da bude sjajno ili katastrofa, videćemo. Propast će biti ako budemo vrištali jedan na drugog, ali obojica smo pametni, rekao je Banjaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading