ZVEZDA "UKRALA" BEKA PARTIZANU: Crveno-beli stavili pola miliona na sto, nije mogao da odbije!

Autor:

Sport

17.09.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdi da nikada nije bio navijač nijednog kluba.

ZVEZDA "UKRALA" BEKA PARTIZANU: Crveno-beli stavili pola miliona na sto, nije mogao da odbije!

Foto: Starsport/Ilustracija

Delije i grobari u Areni

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaš Dragan Lukovski izazvao je veliku polemiku 1999. godine kada je odlučio da napusti redove Partizana i pređe u Crvenu zvezdu. Ovaj potez izazvao je burne reakcije navijača, posebno grobara, koji mu nikada nisu oprostili ovaj korak.

Lukovski je kasnije objasnio svoj potez, ističući da je bio primoran na tu odluku zbog finansijskih razloga. Tvrdio je da je Partizan tražio obeštećenje koje je mogla da plati samo Crvena zvezda, te da je to bila jedina opcija za njegov odlazak iz kluba. Takođe, istakao je da mu je Zvezda pružila podršku i da je tada platio čak 500 hiljada maraka za njegov transfer.

Republika

Foto: printskrin

Dobio nepristojnu ponudu: Dragan Lukovski

- Zašto sam bio primoran? Zato što je samo Crvena zvezda mogla da plati obeštećenje koje je Partizan tražio. Mogao sam da ostanem, ali Partizan me nije hteo. Jedina opcija bila je Zvezda. Meni je Zvezda pomogla, te sezone igrali smo Ligu šampiona, a ko zna šta bi bilo sa mnom u Partizanu da nisu platili obeštećenje i da sam morao da ostanem. Ponavljam, nisam navijač, nikad nisam bio, niti sam tako vaspitan - podsetio se Lukovski u podkastu sa Lukom i Kuzmom.

Podsetimo, taj prelazak izazvao je veliki gnev navijača Partizana, s obzirom na dugogodišnje rivalstvo između ova dva kluba. Grobari su Lukovskom teško oprostili ovaj potez, a on je istakao da nikada nije bio navijač. Ipak, prelazak Dragana Lukovskog iz Partizana u Crvenu zvezdu ostao je upamćen kao jedan od najkontroverznijih transfera u istoriji srpske košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading