ŠAKOTA GOVORIO PARTIZANU I ODNOSU SA ŽOCOM: "To nije lako objasniti!"

Autor:

Sport

15.09.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve te utakmice će dati pravu sliku gde se nalazi Partizan - poručuje legendarni trener.

ŠAKOTA GOVORIO PARTIZANU I ODNOSU SA ŽOCOM: "To nije lako objasniti!"

Foto: Starsport

Košarkaši grčkog AEK-a, pod vođstvom trenera Dragana Šakote, imali su turbulentan start na pripremnom turniru u Beogradu, gde su odigrali dve veoma različite utakmice. 

U prvom meču, košarkaši AEK-a pretrpeli su ubedljiv poraz od domaćeg tima Partizana, sa velikom razlikom od 33 poena (93:60). Šakota je za Telegraf istakao da njegov tim nije bio dovoljno takmičarski spreman da parira Partizanu, posebno ističući nedostatak ključnih igrača na određenim pozicijama. Takođe, naglasio je da je Partizan napravio značajne promene u timu, kako fizički, tako i u smislu talenta.

- Drago mi je što smo bili gosti ovde. Svesni smo da nismo još završili time. I fale nam bitni igrači. Nismo bili dovoljno takmičarski spremni da pariramo, da izdržimo duže od 20 minuta. Partizan je ove godine napravio tim koji drugačije izgleda, fizički, a i talentom. To je ono što sam ja video i što se vidi - rekao je Šakota i nastavio:

- Pretpostavljam da mi nismo kriterijum u ovom trenutku. U prvom meču, na tim pozicijama gde su oni vršili pritisak, mi nemamo igrača. I zato je izgledalo drugačije nego što če možda biti. Tako da, sve jače i jače utakmice dolaze, i ovde i u Atini. Pretpostavljam da će sve biti drugačije. Sve te utakmice će dati pravu sliku gde se nalazi Partizan. Po meni su napravili dobru selekciju  - naveo je.

Šakota je dodao da je ovaj Partizan drugačiji i da izgleda bolje.

- Nama je jako teško bilo organizovati bilo šta. Na tim pozicijama, i bekovi, i centri, mi tu nemamo igrača da im parira. Bez tih igrača koji bi trebali da dođu. Tako da nismo vršili pritisak. Ovaj Partizan je izgledao potpuno drugačije i bolje, čak i protiv neke bolje ekipe nego što smo u ovom trenutku mi - jasan je Šakota.

Foto: Starsport

Dragan Šakota

Šakota smatra da je meč protiv ekipe kao što je Partizan, i te kako, koristan za tim AEK-a.

- To je jako bitno pitanje. Mi smo boli svesni da smo zakasnili sa okupljanjem tim igrača koji su bitni. Šta dobijamo igrajući sa jačima? To bi trebalo da bude dobitak, da vidiš kako se parira timu u nekim elementima košarke, šta je atletika i brzina. Voleo bih da se nešto iz toga izvuče, ali nije lako objasniti ekipi neke stvari kada gubiš sa razlikom i nemoćan si da zaustaviš kontranapade. Element igre u kojem ne možemo da se poredimo sa Partizanom - poručio je.

Govorio je o odnosu sa Željkom Obradovićem.

- Mnogo godina smo prijatelji, 30 godina, još od igračkih dana. Ja sam bio trener, a sećam se i kad je bio igrač igrač. I ostali ljudi su tu, među najboljim prijateljima, i Bata Zimonjić i Aca. Naš odnos je poseban, drugačiji nego sa bilo kim drugim - zaključio je Dragan Šakota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading