ŽOC ZAČUDIO SVE OVO IZJAVOM: "To ne bi valjalo!"

Autor:

Sport

09.09.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle desetak treninga tu smo gde jesmo - ističe Obradović.

ŽOC ZAČUDIO SVE OVO IZJAVOM: "To ne bi valjalo!"

Foto: Starsport

Košarkaški tim Partizana postigao je zapažen uspeh osvajanjem prijateljskog turnira na Siciliji, gde su odmerili snage sa domaćim ekipama Dertonom i Trapanijem. Iako je rezultat bio u korist Partizana, trener Željko Obradović za Sport Klub ističe da mu rezultat nije najvažniji, već da je ovo bila prilika da sagleda trenutno stanje ekipe tokom pripremnog perioda.

- Najmanje je važan rezultat. Ovo je prvi turnir sa publikom,a pre toga smo odigrali dva meča zatvorenog tipa. Nije bilo lako, dve utakmice u dva dana, pogotovo u ovakvim uslovima. Lopta je bila klizava, nenormalna vrućina, klizav je bio i parket.. Zadovoljan sam odnosom igrača i velikom željom da se igra - rekao je Obradović i nastavio:

Foto: Starsport

Željko Obradović

- Nervoznije smo počeli meč, ali je kasnije sve to izgledalo bolje. Odbrambeno u mnogo, mnogo stvari sam zadovoljan, a napadački kad god smo imali dobar protok lopte, na čemu insistiramo, to je izgledalo drugačije. Nekad se i promašilo ali generalno dobro je da su svi dobili priliku i dali doprinos da se odigra dobra utakmica - jasan je Žoc.

Obradović je naglasio da je proces uigravanja ekipe još uvek u toku, te da je svaki trening prilika da se napreduje i usavršava igra. 

- Uvek je cilj da se napreduje. U nedelju ujutro na treningu probao sam oko nekih stvari da reagujem i drago mi je što su igrači odmah to uspeli da primene na terenu. To nije lako. Filozofija je ono o čemu pričamo, način kako želimo da igramo u odbrani, kad želimo da promenimo ritam, kad menjamo odbranu… Takođe, treba da shvate kod koga treba da bude lopta, zbog čega se pozivaju neke stvari u napadu, to je proces i naravno da to nije moguće da se uradi brzo i ne bi valjalo da to sad izgleda ne znam koliko dobro - istakao je trofejni stručnjak i dodao:

- Posle desetak treninga tu smo gde jesmo. Pokušavam da razmišljam na način da smo imali četvoricu igrača na Olimpijskim igrama i oni su se lagano uključivali u rad. Četvorica košarkaša nisu bila sa nama u Italiji, a Tajrik Džons protiv Trapanija nije mogao da igra zbog grčeva. Nismo želeli da rizikujemo. Nadamo se da će za dva dana biti u redu i da će normalno da trenira - naveo je Obradović.

Foto: Starsport

Željko Obradović

I na Sicijili je Partizan imao navijače, ali i sjajan doček domaćina.

- Znače mi aplauzi. Ljudi prepoznaju nešto što je ulaganje i sve što radim. Hvala im. Proveli smo tri predivna dana u Trapaniju, zahvalio bih se predsedniku kluba i treneru Jasminu Repeši koji su bili odlični domaćini. Hvala i našim navijačima koji su bili ovde da pruže podršku timu. Sad se selimo i Beograd, nadamo se da će turnir na Kalemegdanu biti lepo organizovan. To će biti prilika da pozdravimo našu publiku - zaključio je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading