DANILOVIĆ BI DA GA PEŠIĆ SPASE, A NE GOVORE: Odlazeći predsednik KSS započeo kampanju, spreman i da KRŠI ZAKON

Autor:

Sport

12.09.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nema prava na nov mandat, odlazeći čelnik grebe na sve način da ostane u fotelji i još se predstavlja kao spasilac.

DANILOVIĆ BI DA GA PEŠIĆ SPASE, A NE GOVORE: Odlazeći predsednik KSS započeo kampanju, spreman i da KRŠI ZAKON

Foto: Printskrin/Republika

Srpska košarka, barem organizaciono, nalazi se trenutno na veoma niskim granama. Osvojila je košarkaška reprezentacija Srbije bronzanu medalju na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, ali već tada je bilo jasno da nas bura očekuje.

Naime, znalo se da predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću početkom oktobra ističe drugi mandat i da po Statutu KSS nema prava na treći, te da će krovna organizacija srpske košarke morati da dobije novog čelnika. Međutim, zanemareno je to što je i selektoru Svetislavu Pešiću 30. septembra trebalo da istekne ugovor.

Kari nije hteo da čeka već se spakovao, zahvalio svima i napustio klupu "orlova", iako je imao rezutate iza sebe i da je imao sa kim da se dogovori verovatno bi i ostao. S druge strane, Danilović je teatralno podneo ostavku, iako bi inače morao da ode.

Republika

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Čekaju selektora: Košarkaši Srbije

A onda obrt! Dok cela Srbija čeka i spekuliše ko će biti novi selektor, ali i predsednik KSS, u pojedinim medijima sa kojima Danilović ima dobar odnos odjednom kreće kampanja, koja za cilj ima da se progura teza da samo on može da vodi srpsku košarku. Iako bi time prekršio zakon, jer je Statut KSS nemoguće promeniti preko noći pa da ima pravo na treći i ko zna koji dalje mandat je zamislio, Danilović gura priču kako bi on možda i ostao. A onda ubedio i Pešića da ne ide sa klupe Srbije. Upravo je Kari taj džoker iz rukava kojeg Danilović pokušava da izvuče navodeći sebe kao spasioca srpske košarke.

Samo postoji još jedan problem. Košarkaškim krugovima odavno struji priča da Danilović i Pešić nisu u dobrim odnosima. Da praktično ne pričaju, već da samo poslovno odrađuju posao. Slično je bilo i kada je selektor bio Igor Kokoškov, sa kojim odlazeći predsednik KSS takođe nije mogao da pronađe zajednički jezik.

Republika

Foto: Starsport

I oni imali lošu komunikaciju: Danilović i Kokoškov

Zato teza da je potrebno samo da Danilović ostane, makar se krišili Statut KSS i prateći zakon, pa da on "završi" Srbiji ostanak Karija zarad nastavka puta utabanim stazama uspeha, ne pije vodu. Imajući sve ovo u vidu, izlaza za srpsku košarku, barem u skladu sa zakonom, nema puno. Jedini pravi put je da po odlasku Danilovića novo i legitimno izabrano rukovodstvo KSS reši goruće probleme, pa i da nađe rešenje za selektora. Bez obzira da li će se razgovarati sa Pešićem, iako je on rekao da je svoje odradio, ili nekim novim kandidatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading