U IGRI SU DVA KANDIDATA! Evo ko će NASLEDITI Danilovića na mestu predsednika KSS! Poznat i status Pešića!

Autor:

Sport

27.08.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promene u vrhu Košarkaškog saveza Srbije.

U IGRI SU DVA KANDIDATA! Evo ko će NASLEDITI Danilovića na mestu predsednika KSS! Poznat i status Pešića!

Foto: Printskrin/Republika

U utorak će javnost konačno saznati odluku Predraga Danilovića o povlačenju sa mesta predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Ova vest je izazvala veliku pažnju javnosti, a njegova odluka će ostaviti dovoljno vremena Upravnom odboru KSS da pripremi teren za izbor Danilovićevog naslednika.

Prema pisanju Sportskog žurnala, dva kandidata za poziciju predsednika KSS su prvi čovek Crvene zvezde - Nebojša Čović i Žarko Zečević, nekadašnji generalni sekretar FK Partizan.

Obojica kandidata su u odličnim odnosima sa Svetislavom Pešićem, trofejnim trenerom čiji je selektorski mandat nedavno istekao, ali koji je spreman da nastavi posao na klupi košarkaške reprezentacije Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Predsednik Zvezde Nebojša Čović

Interesantno je da bi, prema nezvaničnim informacijama, i Čović i Zečević predložili Pešića za selektora, ukoliko budu izabrani za predsednika.

Daniloviću u decembru ističe drugi mandat, a prema statutu KSS, ne može da bude biran za treći. S obzirom na to da su izbori za predsednika Košarkaškog saveza Srbije neizbežni, javnost sa nestrpljenjem očekuje konačnu odluku legendarnog reprezentativca.

Foto: Starsport

Žarko Zečević

Očekuje se da će ova promena na čelu KSS imati značajan uticaj na budućnost srpske košarke, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. S obzirom na značaj ovog događaja, javnost sa nestrpljenjem iščekuje saopštenje Predraga Danilovića koje će doneti kraj jedne, a početak nove ere u srpskoj košarci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading