SADA JE I ZVANIČNO! Danilović podneo OSTAVKU! Košarkaška Srbija BIRA novog predsednika!

Autor:

Sport

27.08.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procedura obavljena na sednici Upravnog odbora.

SADA JE I ZVANIČNO! Danilović podneo OSTAVKU! Košarkaška Srbija BIRA novog predsednika!

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Predrag Danilović, dugogodišnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije, odlučio je da se povuče sa ove funkcije i podnese ostavku, koja će stupiti na snagu od 1. oktobra 2024. godine.

Ova odluka je potvrđena na 62. sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, održanoj u utorak 27. avgusta u „Kući košarke“. Legendarni reprezentativac bivše Jugoslavije je na ovoj sednici potvrdio ono o čemu se već danima unazad spekulisalo i pisalo, ostavljajući otvoreno pitanje o tome ko će naslediti ovog čuvenog srpskog košarkaša na poziciji predsednika KSS.

Danilović je funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije obavljao od decembra 2016. godine, a bio je reizabran četiri godine kasnije. Međutim, kako mu mandat ističe u decembru 2024. godine, odlučio je da se povuče nakon završetka Olimpijskih igara u Parizu.

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Tokom njegovog vođstva, ostvareni su zapaženi rezultati, sa osvojenih 27 medalja u različitim kategorijama. Seniorska košarkaška reprezentacija ostvarila je značajne uspehe, uključujući olimpijsku bronzu, srebro na Mundobasketu (2023) i Evrobasketu (2017), dok su košarkašice 2021. godine osvojile kontinentalno prvenstvo, a 2019. bile trećeplasirane. Takođe, basketaši su postali jedna od vodećih sila u ovom sportu, uprkos neuspehu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na pomenutoj sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije usvojeni su zapisnici sa prethodnih sednica, kao i donete odluke o popuni različitih takmičarskih liga i organizaciji finalnih turnira Kupa Radivoja Koraća i Kupa Milana Cige Vasojevića za sezonu 2024/2025. Takođe, usvojena je i početna lista delegata za narednu sezonu, kao i odluka o raspodeli sredstava koja će KSS donirati klubovima u istom periodu.

U narednom periodu, seniorska košarkaška reprezentacija Srbije očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, a ostaje da se vidi ko će preuzeti vođenje KSS i kako će se ova promena odraziti na dalji razvoj i rezultate reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading