DEJANOV SAN BI SE SADA SIGURNO OSTVARIO: Milojević nije dočekao najveću čast o kojoj je maštao

Autor:

Sport

11.09.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlaskom Svetislava Pešića širom bi mu se otvorila vrata.

DEJANOV SAN BI SE SADA SIGURNO OSTVARIO: Milojević nije dočekao najveću čast o kojoj je maštao

Foto: starsport

Dejan MIlojević

Dejan Milojević napustio nas je ovog januara posle srčanog udara. Bio je Miloje trener Mege, u stručnom štabu Golden Stejta gde je i izdahnuo posle zastoja srca tokom večere u restoranu, ali njegov san je bio nešto drugo.

Milojevićeva najveća želja bila je da jednog dana postane selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Odlaskom Svetislava Pešića sa klupe posle osvajanja bronze na Olimpijskim igrama, te izborom novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, širom bi se otvorila vrata da mladi i perspektivni trener sedne na klupu "orlova".

Kako bi to izgledalo nikada nećemo saznati. Upravo na to je podsetio Dejanov sin Nikola Milojević prenseći reči jednog navijača iz komentara na odlazak Karija sa mesta selektora Srbije.

- Da život nije kofa puna govana mi bismo posle Karija dobili selektora za naredne dve decenije - aludirao je navijač na Dejana Milojevića, a komentar je Nikola podelio uz fotografiju svog oca.

Republika

Foto: instagram.com/nikola_milojevic2

Reči koje kidaju dušu: Objava Dejanovog sina

Još u januaru je Republika pisala da su i pre Mundobasketa u Manili, gde je Srbija osvojila srebro sa Pešićem, postojali planovi za budućnost reprezentacije Srbije. A, budućnost se zvala Dejan Milojević. On je bio projektovan za novog selektor Srbije po odlasku Svetislava Pešića na kraju olimpijskog ciklusa, što se sada i desilo. Važio je za prvog u nizu trenera iz mlađe grade kojima se smeši velika karijera i kruna svega - klupa "orlova".

To je potvrdio i trener Toronta Darko Rajaković prepričavajući poslednji susret sa Milojem.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Otkrio Milojeve snove: Darko Rajaković

- Poslednji put kada smo bili zajedno pričao je o reprezentaciji Srbije i svom snu da bude selektor. Poznajemo se još otkad sam bio tinejdžer. Bio je uzor, veliki igrač, trener, čovek i suprug - istakao je tada Rajaković.

Da bi Milojević bio budućnost srpske košarke kao trener čak su potvrdili i iz KSS kada su se opraštali zimus od njega.

Republika

Foto: Starsport

Verovao u Dejana: Predrag Danilović


- Dugo nisam mogao da poverujem da su vesti iz Amerike tačne. Iako su informacije govorile jedno, poznavanje Dejanovog karaktera je davalo nadu u čudo. Ipak, veliki borac, veliki čovek i moj dragi prijatelj nije uspeo. Porodici Milojević želim da uputim reči saučešća, baš kao i svim ljudima iz našeg sveta košarke. Jer nije postojao onaj koji Dejana nije poštovao i voleo. Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener i čovek bez i jedne mrlje! Neka mu je laka zemlja - preneo je sajt KSS reči predsednika Danilovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading