OZBILJAN UDARAC ZA ŽOCA I PARTIZAN: Crno-beli ostali bez košarkaša od kojeg su puno očekivali

Autor:

Sport

10.09.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije poznato kada će moći da računaju na njega

OZBILJAN UDARAC ZA ŽOCA I PARTIZAN: Crno-beli ostali bez košarkaša od kojeg su puno očekivali

Foto: Starsport

Mladi bek Partizana, Arijan Lakić, koji je nedavno stigao u klub iz Zadra, doživeo je nezgodnu povredu tokom finala turnira na Siciliji. Nažalost, Lakić je primio snažan udarac u kuk, zbog čega je morao napustiti teren pre kraja utakmice.

Nakon povratka ekipe u Beograd, Lakić je podvrgnut medicinskim pregledima koji su otkrili hematom na mestu udarca. Zbog ove povrede, mladi košarkaš će morati da pauzira neko vreme, a neizvesno je da li će biti spreman za naredne mečeve protiv AEK i Pariza.

Republika

Foto: ATA Images

Nan stroja: Arijan Lakić

Dodatni izazov za Partizan i trenera Željka Obradoviča predstavljaju loši vremenski uslovi zbog kojih će mečevi protiv AEK i Pariza biti odigrani u Hali 3 Beogradskog sajma umesto na tradicionalnoj lokaciji - Kalemegdanu. Ovo neplanirano menjanje lokacije utakmica može dodatno uticati na dinamiku priprema ekipe.


Pored povrede Arijana Lakića, Partizan se već suočava s kadrovskim problemima. Naime, Ajzeja Majk je van stroja od početka priprema, dok je i Tajrik Džons osetio bol tokom boravka u Italiji. Ipak, stanje Tajrika Džonsa je stabilno, a klub se nada brzom oporavku svih igrača kako bi se ekipa što pre vratila punom sastavu i nastavila pripreme pred izazove u novoj sezoni. Crno-beli će se nadati brzom oporavku svojih igrača kako bi nastavili pripreme u punom sastavu pred izazove u novoj sezoni.

Pomenuti turnir NIS Open Air koji je planiran da se održi tokom nastupajućeg vikenda na otvorenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, seli se zbog loših vremenskih uslova u Halu 3 Beogradskog sajma. U skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan Mozzart Bet, Pariz i AEK odmere snage pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU (80:58 u korist crno-belih) Do tada, domaća prvenstva su igrana na otvorenim terenima, a navedena utakmica je bila evropska „premijera“ KK Partizan u Beogradu. Crno-beli su se na Sajmu zadržali sve do prelaska u legendarnu Halu sportova, decembra 1968. godine.

Nakon donete odluke u skladu sa vremenskim uslovima, Klub će za samo 72 sata prilagoditi sajamsku dvoranu FIBA standardima i izgraditi tribine kapaciteta 5.000 mesta. Konfiguracija tribina u odnosu na Kalemegdan ostaje ista, tako da kupljene ulaznice važe.

Tokom turnira, KK Partizan Mozzart Bet će osmu godinu zaredom predstaviti nove Under Armour dresove u kojima će nastupati i u sezoni 2024-25. Biće to prilika da navijači po prvi put vide crno-bele u novoj garnituri renomiranog američkog proizvođača opreme, koji već osmu sezonu „oblači“ košarkaše Partizana.

Prvog dana turnira, 13. septembra, sastaju se Partizan Mozzart Bet i AEK Betsson od 19 časova. U subotu, 14.09. igraju Pariz i AEK Betsson, takođe od 19 časova, dok se u nedelju, 15. septembra od 21 čas sastaju Partizan Mozzart Bet i Pariz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading