PREMINULA IKONA NBA! Svet košarke zavijen u crno

Autor:

Sport

09.09.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je bio njihova ključna figurna, u osvanju dva prstena.

PREMINULA IKONA NBA! Svet košarke zavijen u crno

Foto: Pixabay

Sveća

U nedavnoj vesti iz Sjedinjenih Američkih Država, stigla je tužna vest o smrti legendarnog trenera Kerola Dosona, dugogodišnjeg člana NBA franšize Hjuston Roketsa. Doson je bio ključna figura u timu, ostavši verni Roketima punih 27 godina i doprinosivši osvajanju dva NBA prstena.

Kerol Doson je započeo svoj put ka uspehu diplomirajući na Bejlor univerzitetu pre nego što je bio regrutovan u vojsci. Ova neočekivana promena u karijeri značila je kraj njegove igračke karijere, ali to nije sprečilo Dosona da nastavi da ostvaruje svoje sportske ambicije.

Doson je proveo narednih 20 godina kao asistent u Hjuston Roketsima, ali je njegov rad bio prekinut nezgodnim incidentom tokom partije golfa, kada je udario grom. Iako je taj događaj uticao na njegovo zdravlje, Doson nije odustao od svoje strasti prema košarci. Nakon povlačenja sa pozicije asistenta, postao je generalni menadžer ekipe Roketsa, gde je uspešno draftovao talentovanog Jao Minga i doveo Trejsija Mekgrejdija.

Dosonov uticaj na tim bio je nemerljiv, a njegovo nasleđe i dalje živi kroz postavljenu inicijalu "CD" na baneru u Tojota centru, kao i kroz penzionisane dresove. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za Hjuston Roketse i celu NBA zajednicu, ali će njegovo nasleđe ostati večno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading