SVE MANIPULACIJE U VEZI OSTAVKE PREDRAGA DANILOVIĆA: Ne može više da bude predsednik!

Autor:

Sport

28.08.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko pojedinih medija je plasirana vest kako UO, navodno, ostavku nije prihvatio.

SVE MANIPULACIJE U VEZI OSTAVKE PREDRAGA DANILOVIĆA: Ne može više da bude predsednik!

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović podneo je ostavku na ovu funkciju, ali su odmah posle toga počele zakulisne radnje koje za cilj imaju da se u KSS ništa ne promeni i da dosadašnja garnitura preko drugih ljudi pokuša da upravlja savezom, kažu dobro obavešteni izvori Srpskog telegrafa.

Naime, odmah pošto se pojavila vest da je Danilović na sednici Upravnog odbora KSS izjavio da napušta mesto predsednika, preko pojedinih medija je plasirana vest kako UO, navodno, ostavku nije prihvatio.

Republika

Foto: Starsport

Predrag Danilović

- Mada iza te rečenice stoji tačka, bez objašnjenja šta se dalje dešava, radi se o klasičnoj dezinformaciji i spinovanju u korist Danilovića, kojim se sugeriše da je njegov rad bio besprekoran i da tim putem treba nastaviti. Prvo i osnovno, autor ovog pamfleta trebalo je da zna da Upravni odbor nema nadležnost da odbije ili prihvati ostavku, već to radi Skupština - pojašnjava naš izvor.

Prema njegovim rečima, propisi su jasni: i dalje aktuelni predsednik je u dva mandata bio na toj funkciji i nema pravo više da se kandiduje, bez obzira na navodnu podršku Upravnog odbora:

- Njemu mandat ističe 1. oktobra i to bio u svakom slučaju bio krajnji rok da se povuče. U suprotnom, morao bi da se menja statut zbog jednog čoveka, što je van pameti i što se neće desiti. To je i Daniloviću jasno, pa je to naglasio.

Zvanično, predsednik KSS je sebi "skratio mandat" kako bi nova uprava imala dovoljno vremena da reši pitanje ostanka Svetislava Pešića na mestu selektora, a uoči sledećeg prozora kvalifikacija za Evrobasket. Da bi se to učinilo, potreban je i novi čelnik Saveza, koji tek treba da bude izabran.

Republika

Foto: ATAImages

Svetislav Pešić

 

Prema statutu, kandidati treba izbornoj komisiji da dostave svoj program rada. Međutim, naš sagovornik tvrdi da je na čelo te komisije nelegalno izabran prof. dr Nenad Đurđević, prethodno predsednik Komisije za izdavanje dozvola.

- Đurđević je sporan po mnogo osnova. On je profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, a bio je optužen u čuvenoj aferi "Indeks" zbog prodaje diploma i ispita. Osuđen je 2019. godine na tri godine zatvora, pa se postavlja pitanje kako je taj čovek uopšte dospeo na funkciju u Košarkaškom savezu Srbije, a sada treba i da odlučuje o predsedniku - kaže naš sagovornik.
 

Zamerke za vreme njegovog mandata

Danilović je na čelu KSS od 2016. godine, a mnogi su mu zamerali što "orlovi" od 2017. do 2023. nisu osvojili nijednu medalju i što su na Svetsko prvenstvo prošle godine otputovali bez Jokića i Micića.

Javnost je bila zapanjena i kada je za Jokića, koji je tada upravo osvojio šampionski prsten sa Denverom, rekao da smatra da nije najbolji evropski košarkaš u istoriji, pa onda u društvo probranih uvrstio i sebe:

- Oštro sam protiv bilo kakvog poređenja prošlih i sadašnjih epoha. Svako vreme nosi neke svoje heroje. Nekada je najbolji bio Kića, pa je onda to bio Dražen, pa Kukoč, pa Divac, pa ja... Košarka se nekada igrala drugačije, postojala su druga pravila i nemoguće i neozbiljno je praviti takva poređenja. Stvarno me ne zanimaju ta vašarska nagađanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading