NAVIKLI STE DA DAJETE RUKOVODIOCIMA OVE FOTELJE! Ovo su HIT izjave Svetislava Pešića!

Autor:

Sport

18.08.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijeve izjave uvek nateraju na smeh.

NAVIKLI STE DA DAJETE RUKOVODIOCIMA OVE FOTELJE! Ovo su HIT izjave Svetislava Pešića!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu osvojivši bronzu. ''Orlovi'' su pokazali veliki karakter i kvalitet na ovom prestižnom takmičenju, pogotovu protiv Australije kada su se vratili nakon minusa od 24 razlike i dobili utakmicu. 

Srbija je nažalost ostala bez finala u samoj završnici utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država gde je vodila tokom čitavog susreta, ali na kraju je stigao umor, ali i sudije su bile na strani protvnika. Čitava ekipa je funkcionisala odlično, a to je sve ukomponovao dirigent ili kako ga nazivaju doktorom košarke, Svetislav Pešić. Čuveni Piroćanac važi za vrhunskog trenera i gde god je radio ostvario je zavidne uspehe. Osim što je fenomenalni stručnjak, on je i fantastičan čovek, koji svojim izajvama redovno mami osmehe na lice.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Svetislav Pešić

Jedna od najčuvenijih izjava Karija Pešića jeste posle utakmice sa Letonijom u kvalifikacijama za Mundobakset. Naime, selektor Srbije je upitao kakve su ovo stolice i poručio da mu se normalna.

- Kakve su ovo stolice?! Daj mi lepo stolicu da sednem ko čovek, sedi ti na ovu stolicu. Što si mi uvalio ovu? Ovde me ne vide, a drugo ja njih ne vidim. Vidi ovo, navikli ste da dajete rukovodiocima ove fotelje. Sad se vidimo lepo. Da li slažete? - naveo je Kari.

Jedna od kultnih izjava je ona nakon prijateljske utakmice protiv Bajern Minhena kada je tražio vodu.

- Sori, ima li vode ovde? Dajte vode, dajte Kokte, izumrećemo ovde. Ima li Kokte? Koka Kola... ja jedini nosim vodu - govorio je Pešić.

Pešić je poznat kao veliki motivator ekipe, pa tako je pokušao da digne svoj tim tokom jednog tajm-auta protiv Partizana, a to je ostalo zabeleženi, pa se i danas prepričava.

- Digni glavu ti! Gore glava! Gore glava! Neću da vidim dole glavu! Gore glava! Kakav je to način? Oni daju koš, vi skidate gaće! Kakav je to način? Neću da vidim takvu ekipu - istakao je iskusni stručnjak.

Nakon utakmice protiv Grčke gde je Srbija slavila sa 100:94, Pešić je nasmejao sve prisutne. Kako je konferencija Svetislava Pešića prenošena uživo, mnogi su primetili i jedan neobičan detalj. U jednom trenutku se čuje glas Nebojše Ilića, dugogodišnjeg tim menadžera reprezentacije, koji se sa vrata sale za konferencije obratio selektoru Pešiću.

 

- Čekamo već 20 minuta, da odemo, pa da se vrati autobus po vas? - upitao je Ilić.

Zatim je Pešić spremno uzvratio i reagovao urnebesno, što je nasmejalo sve.

- Ko da se vrati po mene? Pa, idite, ja sam mislio vi ste otišli - rekao je Kari.

Zatim je uzvratio Ilić kog kamera nije snimila.

 

- Pa, ne. Čekamo svi, nego 60 pitanja -  požalio se Ilić na to što novinari rade svoj deo posla.

- Pa idite. Ti znaš kako je ovde, ima još 20. Ajde idite j****. Što ne idu? Evo imamo šefa, on vam daje sve mogućnosti, još koliko pitanja reci mi? - obratio se se Pešić Ivanu Ivkoviću, portparolu reprezentacije i onda dovršio konferenciju za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading