DOBRIĆ HVALIO PEŠIĆA! "Spremio je taktiku za Amerikance!"

Autor:

Sport

06.09.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta su Srbiji pomogle i dve prethodne utakmice sa Amerikom.

DOBRIĆ HVALIO PEŠIĆA! "Spremio je taktiku za Amerikance!"

Foto: Starsport

Na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Parizu, reprezentacija Srbije ostavila je fantastičan utisak, a posebno se istakla u polufinalu protiv Amerike, o čemu je govorio i košarkaš Ognjen Dobrić. On je istakao značaj selektora Svetislava Pešića u strategiji protiv "drim-tima", pohvalivši ga za ubedljivu taktiku koja je donela reprezentaciji nezaboravnu pobedu.

Mislim da je Kari odavno spremio tu utakmicu, možda ju je očekivao u finalu, ali spremio je taktiku za Amerikance. To je neka vrsta odbrane za koju ne znam da li ju je on izmislio, koliko sam u košarci to nikada nisam igrao, ali nas je ubedio da to radi. Mi to nismo vežbali mesec dana, već nekoliko dana, a da biste uvežbali neku odbranu stvarno treba vremena. On je nas u tih nekoliko dana ubedio da će to da radi, da to funksioniše, samo da verujemo. I to je stvarno radilo, ne znam kako, da me pitate koji su principi te odbrane ne znam da objasnim, ali svi smo bili ubeđeni da ćemo dobiti Amerikance, da će to funksionisati i stvarno je tako i bilo, uživali smo na terenu. Mi smo igrali protiv tima snova, a uopšte se nismo plašili, uživali smo na terenu, leteli smo znajući da imamo tu odbranu koja će nam doneti pobedu. Bilo je lepo, jesmo pali u četvrtoj četvrtini, neću da kažem da su sudije krive, bilo je nekih odluka, mi smo pali, promašili smo neke šuteve, konkretno ja, Bogdan, Jokić… Završilo se kako se završilo, ali opet nismo se vratili tužni sa Olimpijskih igara, već kao da smo ostvarili neki uspeh, a smatram i da jesmo - rekao je Dobrić za "Sport klub".

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Dosta su Srbiji pomogle i dve prethodne utakmice sa Amerikom. Jedna na pripremama i jedna u grupnoj fazi OI.

Pre tog polufinala smo igrali dve utakmice sa njima. Pripremnu u Abu Dabiju i potom na startu grupne faze, izgubili smo velikom razlikom i svi su možda očekivali da će opet biti tako, ali mi nismo. Iskreno, trener Pešić nas je ubedio da možemo da igramo sa njima, da smo bolji tim, jesu možda oni bolji individualno, ali kao tim i zajednica nisu bolji, a to smo i pokazali. Malo nam je falilo da dođemo do istorijske pobede, dan i noć posle toga su bili nešto teži, nismo bili slomljeni, ali nam je jako teško palo. Znali smo da moramo da snađemo snagu i da osvojimo tu bronzu i bićemo srećni. Bogdan, kapiten, nas je uveravao samo da osvojimo bronzu i bićemo srećni posle svega što smo prikazali. Mi mu nismo verovali u tom trenutku jer smo teško podneli poraz, ali nas je on ubeđivao, da će sve biti lepo na kraju, da ćemo uživati, i stvarno je tako i bilo - zaključio je Dobrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading