AMERI SU BILI DOPINGOVANI PRED MEČ SA SRBIJOM? Istina konačno izašla na videlo!

Autor:

Sport

20.08.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je sve zanimalo.

AMERI SU BILI DOPINGOVANI PRED MEČ SA SRBIJOM? Istina konačno izašla na videlo!

Foto: Profimedia

Decenijama unazad postojale su sumnje među sportskom javnošću da američki košarkaši uživaju određene privilegije kada je reč o doping testiranju na Olimpijskim igrama. Mnogi su bili uvereni da NBA zvezde imaju određenu zaštitu i da za njih važe drugačija pravila. Međutim, nedavni događaji na Olimpijskim igrama u Parizu bacili su novo svetlo na ovu temu.

Jedan od najboljih igrača američke košarkaške reprezentacije, Stef Kari, morao je da prođe kroz doping testiranje nakon spektakularnih partija u polufinalu i finalu Olimpijskih igara. Kari je bio ključni igrač u mečevima protiv Srbije i Francuske, postigavši ukupno 17 trojki i značajno doprinoseći osvajanju zlatne medalje.

Entoni Edvards otkrio je da je Kari, zajedno sa Kevinom Durentom, bio "slučajan izbor" za doping kontrolu nakon osvajanja zlatne medalje. Ovo je izazvalo razočaranje u svlačionici, gde nisu mogli da proslave pobedu zbog obaveznog testiranja.

- Posle osvajanja zlatne medalje, Stef Kari i Kevin Durent su imali... Kako se to zove? Doping-test. Nismo mogli ni da slavimo u svlačionici zbog toga što sam ja sa njima dvojicom morao na tu kontrolu - naveo je Edvards.

Foto: Profimedia

Stef Kari

Nedavno otrkivanje direktora košarkaške reprezentacije SAD, Grenta Hila, da su američki košarkaši u prošlosti izbegavali doping kontrole, dodatno je probudilo sumnje u privilegovanost NBA zvezda na Olimpijskim igrama.

- Bilo je sjajno, osvojili smo zlato, imali smo sjajan tim, ali ima jedna istinita priča. Niko nije hteo da bude najbolji strelac na utakmici jer niko nije hteo da ide na doping test posle. Shvatili smo sistem, uvek su testirali najboljeg strelca. Obično je to bio Karl Meloun. Zato smo u finišu svake utakmice samo dobacivali loptu jedan drugom, niko nije hteo da postigne koš. Svi su mislili da igramo nesebičnu i timsku košarku, a zapravo samo nismo hteli da idemo da doping test i ostajemo još sat vremena posle utakmice u dvorani jer sve to zaista traje dugo - naveo je Hil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading