OVO JE ZVEZDINO NAJJAČE ORUŽJE: Na Malom Kalemegdanu imaju ozbiljnog keca u rukavu

Autor:

Sport

03.09.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolaskom Filipa Petruševa dodatno je ojačana crveno-bela tvrđava.

OVO JE ZVEZDINO NAJJAČE ORUŽJE: Na Malom Kalemegdanu imaju ozbiljnog keca u rukavu

Foto: Starsport

Košarkaši klub Crvena zvezda je, prema mišljenju košarkaških stručnjaka, sastavio ozbiljnu ekipu za velika dela za novu sezonu. Izabranici Janisa Sferopulosa će pred sobom imati imperativ odbrane tri titule, u AdmiralBet ABA ligi, Superligi Srbije i Kupu Radivoja Koraća, ali i da odu korak dalje u Evroligi. Barem do plej-ofa, a onda, ko zna, možda i do samog kraja.

Imajući ambicije u vidu na Malom Kalemegdanu su se trudili da sačuvaju okosnicu ekipe, a onda da je nadograde iskusnim internacionalcima, ali i povratnicima u crveno-belo jato. I tako smo dobili tim koji ima znanja, ali i emocija da se bori dok poslednje kapi znoja, pa ako treba i krvi.

To se posebno odnosi na Srbe u timu, jer je u prošlosti bilo evidentno da strani igrači ne mogu tako dobro da razumeju šta znači boriti se za Zvezdin grb. A Sferopulos je uspeo da skocka takvu ekipu koja će praktično u svakom trenutku na parketu imati srpske igrače. Čak je od njih moguće sastaviti i prvu petorku i to veoma respektabilnu. Ali krenimo redom.

Na poziciji plejmejkera mogao bi da igra prekaljeni Miloš Teodosić. Teo možda u svojim godinama nije uvek na nivou starosedeoca Jaga dos Santosa, ili novajlije Kodija Milera Mekintajera, ali njegove lopte imaju oči, a on petlju da preuzme odgovornost u dresu koji je konačno dosanjao da nosi.

Republika

Foto: Starsport

Oni vuku konce igre: Teodosić i Jago

Na poziciji "dvojke" u srpskoj petorci našao bi se Nemanja Nedović. Još jedan sada već starosedelac, ali i povratnik koji ume da reši meč uz zvuk sirene, kao što je to bio slučaj protiv Partizana u prvom evroligaškom derbiju pred punom Arenom grobara. Uz njega, tu je još mladi Andrej Kostić, kao i iskusni Amerikanac Ajzea Kenan.

Republika

Foto: Starsport

Može da bude čovek odluke: Nedovićeva trojka za pobedu

Što se tiče krilne pozcije, "trojke", tu su sada povratnici Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić, ali i kapiten Branko Lazić. Praktično, samo je starosedelac Rokas Giedraitis stranac na toj poziciji.

Republika

Foto: Starsport

Vratili se: Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić

Pozicija krilnog centra, "četvorke", sada je još jača dolaskom Filipa Petruševa iz Olimpijakosa na pozajmicu. Međutim, i da nije došao, tu je reprezentativac Srbije Dejan Davidovac, sada već sa zavidnim iskustvo Dalibor Ilić, a jedini stranac je Amerikanac Majk Daum.

Republika

Foto: Starsport

I dalje u crveno-belom: Filip Petrušev

I za kraj centar. Luka Mitrović ima već utakmica i utakmica iza sebe u crveno-belom dresu, a sada je tu i reprezentativac Srbije Uroš Plavšić.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Sferopulosovo pojačanje: Uroš Plavšić

Takođe, tu je i stameni Džoe Bolomboj da doda pod košem internacionalnog uticaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Centri: Bolomboj, Plavšić, Mitrović

Komentari (0)

Loading