PARA VRTI GDE BURGIJA NEĆE! Napušta NBA i vraća se u Evropu, a uslov je OGROMNA svota novca!

Autor:

Sport

02.09.2024

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći transfer leta na pomolu.

PARA VRTI GDE BURGIJA NEĆE! Napušta NBA i vraća se u Evropu, a uslov je OGROMNA svota novca!

Foto: Tanjug/AP

Tomas Ertel sa saigračima iz reprezentacije Francuske

Olimpijakos je na korak do velikog pojačanja, jer su u toku pregovori sa jednim od najboljih evropskih šutera, Evanom Furnijeom. Francuski reprezentativac, koji je poslednje tri godine proveo u NBA ligi, pokazao je spremnost da napusti najjaču košarkašku ligu sveta i vrati se u Evropu, ali će grčki klub morati da se isprsi za njegovu platu.

Prema informacijama iz Grčke, Furnije traži godišnju platu od 2.000.000 evra, što nije neobično kada se uzme u obzir njegova prethodna zarada u Njujork Niksima, gde je inkasirao preko 18.000.000 dolara godišnje. Takođe, igrači poput Slukasa, Pantera i Mirotića već zarađuju između 2.500.000 i 3.000.000 evra godišnje. Pored Olimpijakosa, za Furnijea su zainteresovani i Real Madrid, Armani Milano i Asvel, ali su Atinjani za sada najkonkretniji u pregovorima.

Foto: Tanjug/AP

Evan Furnije

 

Konačna odluka o njegovoj narednoj destinaciji očekuje se do kraja ove sedmice. Furnije je u protekle dve sezone odigrao samo 59 NBA utakmica, uprkos tome što je bio zdrav, beležeći prosečno 6,6 poena, 1,9 skokova i 1,5 asistencija. Ovog leta je igrao za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, gde je prosečno postizao 9,9 poena, 1,8 skokova i 2,3 asistencije, pomažući svojoj ekipi da osvoji srebrnu medalju. Olimpijakos je već ovog leta napravio značajan potez, vraćanjem Aleksandra Vezenkova iz NBA lige.

Potpisivanje ugovora sa Furnijeom dodatno bi ojačalo tim i predstavljalo bi jedan od najvećih transfera leta u evropskoj košarci. Navijači crveno-belih s nestrpljenjem očekuju ishod pregovora, a nade su dodatno podgrejane Furnijeovim tvitom iz maja 2022. godine, u kojem je izjavio da bi, ukoliko se vrati u evropsku košarku, najradije potpisao za Olimpijakos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading