SFEROPULOS MI JE REKAO... Čović OTKRIO veliko OBEĆANJE koje mu je dao trener Zvezde! Želeli smo Aleksu i Kabokla, ali...

Autor:

Sport

24.08.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik crveno-belih govorio o interesovanju za Filipa Petruševa.

SFEROPULOS MI JE REKAO... Čović OTKRIO veliko OBEĆANJE koje mu je dao trener Zvezde! Želeli smo Aleksu i Kabokla, ali...

Foto: KK Crvena zvezda

Tokom gostovanja u emisiji "Miljanov korner", na TV Sputnjik, prvi čovek kluba s Malog Kalemegdana, Nebojša Čović, govorio je o planovima vezanim za Zvezdu.

Najpre se dotakao svog mandata, koji se završava kroz dve godine...

- Moj mandat ističe 2026. godine. Bože zdravlja. Uprava je odlična, a čak ćemo se širiti. Željko (Drčelić) je čovek koji pun energije i hoće da radi, tako da nastavljamo zajedno. Zdrav sam i spreman za novu sezonu - rekao je Čović za Sputnjik.

Foto: KK Crvena zvezda

 

Predsednik je apsolutno zadovoljan pred start nove sezone, kada se pogleda roster srpskog i regionalnog šampiona.

- Odlična je hemija, odlični su odnosi. Kao da su rod rođeni. Došli smo do situacije da imamo desetoricu sjajnih domaćih igrača, uz nekolicinu stranaca koji su veoma kvalitetni u svakom pogledu. Mi postajemo perjanica srpske košarke i gledaćemo da zadržimo taj trend. Pritom imamo izuzetnog trenera sa kojim odlično sarađujemo. On je potpuno selektirao tim i dobio igrače koje je tražio. Mislim da je napravio u svakom pogledu dobar tim. Zadovoljstvo je gledati kako ekipa radi u Staroj Pazovi.

Trener Sferopulos na raspolaganju ima 16 igrača, ali postoji mogućnost da se dovede još neko.

- Videćemo još. Razmišljamo o (Filipu) Petruševu. On je igrač Olimpijakosa. Videćemo kako će oni složiti ekipu, da li Filip može da bude slobodan ili ne. Da li će doći, ne mogu da vam kažem. On je na putu potpunog sazrevanja. Ja da sam u NBA timu, spojio bih Petruševa i Jokića - nastavio je Čović i dodao:

- Naše je da probamo. Mi nikome nismo otimali igrača. Petruševa ili nekog drugog. Mi imamo naših 16.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

 

Predsednik Zvezde naglašava da je u jednom trenutku namera bila i angažovanje doskorašnjeg košarkaša Partizana.

- Razmišljali smo o (Aleksi) Avramoviću svojevremeno, ali smo se dogovorili sa našim navijačima da ne pravimo više prelaske iz Partizana u Zvezdu. To hoćemo da poštujemo u seniorskom timu. Mislim da je Aleksa sjajan čovek i igrač, tako da je meni žao. Možda jednog dana…

Nastavlja u istom tonu:

- Sada, kada smo pričalo oko Kodija Milera-Mekintajera, kod njega je bila specifična situacija, jer znate kako je otišao (iz Partizana, prim. aut).

Bio je još jedan igrač crno-belih na radaru Zvezde, ali pre nego što je on došao u Humsku.

- Mi smo o Brunu Kaboklu razmišljali dok nije došao u Partizana. Pričalo se o ciframa 900.000, 1.000.000 evra… Zato smo prekinuli da razmišljamo o njemu.

Foto: Starsport

Zvezda je bila zainteresovana za Avramovića i Kabokla

Budžet Crvene zvezde za tim iznosi…

- Oko 12.500.000 evra će biti igrači. Mi smo vrlo transparenti.

Ambicije su jasne:

- Da odbranimo tri trofeja i da vidimo da li ćemo moći da uđemo u TOP 8.

Talentovani Andrej Kostić je novi biser crveno-belih, daleko najmlađi u timu.

- Zvezda će gledati da proizvodi jednog, dvojicu, trojicu igrača po sezoni. Kostić će dobiti šansu u AdmiralBet ABA ligi, a zašto da ne i u Evroligi. Ali, to je pitanje ipak za Sferopulosa. Došao je Dragoljub Avramović koji se dokazao kao stručnjak i radimo na tome da imamo još bolju školu.

Zvezda je osvojila triplu krunu u prošloj sezoni. Pobedama nad Partizanom u finalima AdmiralBet ABA lige i Superlige Srbije došlo se do pehara, kao i u finalu kupa "Radivoja Koraća".

- Sferopulos mi je posle Studentskog centra da će pobediti sve do kraja bez izgubljene utakmice - otkrio je Čović za Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading