KOLIKO DOMAĆIH IGRAČA IMA ZVEZDA, A KOLIKO PARTIZAN? Sezona se bliži, a ovo je KONAČAN presek

Autor:

Sport

26.08.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I Žoc i Janis prepisuju stare recepte

KOLIKO DOMAĆIH IGRAČA IMA ZVEZDA, A KOLIKO PARTIZAN? Sezona se bliži, a ovo je KONAČAN presek

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana rade punom parom kako bi se što bolje pripremili za predstojeću sezonu u koju, kao i prethodnih godina, ulaze sa najvećim ambicijama. Ipak, za razliku od prošlog leta, sada se Željko Obradović suočava sa problemom sa kojim se početkom prošle sezone neuspešno izborio Duško Ivanović - rekonstruisan tim.

Istina, crnogorski stručnjak je tada čak i zadržao neke igrače, dok Žoc mora sve da radi ispočetka, a ne bi valjalo da mu se dogodi Duškova sudbina.

Opet su glavna tema domaći igrači. Dok su na Malom Kalemegdanu ponovo insistirali na srpskoj osovini tima, "parni valjak" je ponovio recept koji im je donosio uspeh tokom prethodne tri godine, a to je veliki broj stranaca.

Republika

Foto: Starsport

Novi igrači Partizana na predstavljanju

Obradović se već suočio sa ovakvom situacijom kada je došao u Partizan i znamo šta je uradio, s toga, grobari su uvereni da ekipa i ovog puta može do najviših dometa. Redove crno-belih pojačali su: Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons, Frenk Nilikina, Duejn Vašington, Sterling Braun, Isak Bonga, Ajzea Majk i Tajrik Džons.

Sa druge strane, iako se od njih (osim Vanje Marinkovića) ne očekuje da budu glavni igrači, crno-beli imaju i srpskih igrača za pohvalu.

Doveli su: Alekseja Pokuševskog, Aleksu Dimitrijevića, Arijana Lakića, Marija Nakića (hrvatsko-srpsko državljanstvo), Mitra Bošnjakovića, pomenutog kapitena i zadržali Balšu Koprivicu.

Što će, dakle, značiti konačni bilans od devet stranaca i sedam domačih igrača, ali treba uzeti u obzir da su Dimitrijević i Bošnjaković još uvek klinci, te da će još dvojica "leteti" jer je broj prvotimaca ograničen na 12. Videćemo hoće li to biti Srbi ili stranci.

Sa druge strane, Sferopulos je zadržao okosnicu tima, na šta se na Malom Kalemegdanu čekalo godinama, i na krilima te činjenice pokušaće da konačno uđe u sezonu kako dolikuje.

Zvezdini stranci su: Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kenan, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis, Jago dos Santos i Majk Daum. Trojica ostala i trojica stigla ovog leta, a čini se svi spremni i puni samopouzdanja.

Ipak, osovina tima će biti srpski igrači koji "osećaju" klub: Miloš Teodosić, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Luka Mitrović, Dejan Davidovac, Dalibor Ilić, Stefan Lazarević, Andrej Kostić, te povratnici Nikola Kalinić, Ognjen Dobrić i novajlija Uroš Plavšić. Na sve to treba sačekati i da se završi saga oko Petruševa koji bi ovom timu legao kao kec na desetku. Porasli bi sa njim apetiti, navijači traže, ali prema poslednjoj izjavi Čovića taj posao je daleko od gotovog. Bez njega, konačan bilans je šest stranaca i 11 srpskih igrača, a treba i ovde spomenuti da Lazarević i Ilić nisu u ozbiljnijim planovima.

Ipak, miriše ovo na dobru sezonu i jednih i drugih. Sferopulos ima domaće igrače sa motivisanim strancima, a ako Obradović ukomponuje sve novopridošlice pune želje za dokazivanjem, večiti mogu biti ozbiljna pretnja svim Evroligašima. Nadamo se da će tako i biti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading