SADA JE SVE JASNO! SAVIĆ PROGOVORIO O ODLASKU NANELIJA: "Ne može Partizan da se prilagođava pojedincu"

Autor:

Sport

24.08.2024

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doneli smo odluku iza koje stojimo.

SADA JE SVE JASNO! SAVIĆ PROGOVORIO O ODLASKU NANELIJA: "Ne može Partizan da se prilagođava pojedincu"

Foto: Starsport

Zoran Savić i Željko Obradović

Proslavljeni košarkaš Zoran Savić, se u razgovoru za Mozzartsport dotakao teme vezane za oslazak Džejmsa Nanelija iz Partizana.

- Jedva stvar je sasvim jasna, on je ostavio veliki trag u Partizanu. Mi volim Džejmsa. On je unikatan karakter. Jednostavno, dosta je dao klubu, to svi vide. Imao je i više nego solidnu prošlu sezonu, ali odluka da li nastavljamo sa njim nije doneta na osnovu tog incidenta u finalu ABA lige. Kao što sam rekao, mi smo se odlučili na tu rekonstrukciju još i ranije. Bilo je razgovora između Željka, Ostoje i mene, videli smo neke stvari u timu koje nam se nisu svidele i to je to. Glupo je da mi sudimo po njemu na osnovu tog incidenta, doduše to nikada u karijeri nisam video. Da se igrači potuku na dan utakmice. Kažem sebi da sam u košarci sve do sada video i doživeo, ali to nisam. Da ne ulazim u razloge što i kako se to desilo, ali recite mi veliki klub kao što je Real i Barselona... Da li bi oni otvorili neki postupak, da saznaju šta se dešava. Ja mislim da bi - rekao je Savić.

Republika

Foto: Starsport

Džejms Naneli

 

- Džejms je emotivan momak, ali još jednom kažem, njegov neostanak u klubu nije vezan za incident. Moj posao je na napravim ekipu zajedno sa Željkom i predsednikom Mijailovićem. Doneli smo odluku iza koje stojimo. Mi smo ispoštovali sve što se tiče Naneija sa ekonomske strane i zahvaljujemo mu se na apsolutno svemu što je uradio za Partizan koji je funkcionisao i pre Nanelija, a funkcionisaće i posle njega. Ne samo njega, nego i mene i Željka i bilo koga drugog. Klub je veći od svakog pojedinca. Ne može Partizan da se prilagođava pojedincu, već se pojedinac prilagođava klubu. Neke stvari jednostavno moraju da se poštuju. Setite se samo onog perioda kada su igrali momci koje zovemo: "Čuvari vatre". Oni su nosili ovaj dres kada je bilo najteže i održali su klub svojom borbom. Mi imamo i obavezu prema navijačima koji su naša najveća snaga. Ne možemo posle loše sezone da se pravimo kao da se ništa nije desilo i da ne menjamo ništa. Bilo je jasno da su korenite promene potrebne. Sada imamo miks mladosti i iskustva. Neki novi karakteri koji stvaraju hemiju u svlačionici i očekujemo da se ostvari nešto dobro - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading