DRAGIĆ SE OGLASIO PRED MANIFESTACIJU POSVEĆENU NJEMU: Luka Dončić i Nikola Jokić zajedno - možda sutra (VIDEO)

Autor:

Sport

23.08.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek dajem isti savet - uživajte u tome što radite.

DRAGIĆ SE OGLASIO PRED MANIFESTACIJU POSVEĆENU NJEMU: Luka Dončić i Nikola Jokić zajedno - možda sutra (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Goran Dragić i Nikola Jokić

Slovenački košarkaš Goran Dragić (38) oprašta se od profesionalne karijere u subotu od 20 sati u "Stožicama". Uoči ove svečanosti, Dragić je govorio o svojim prijateljstvima stečenim tokom karijere, ali i o periodu kada je bio mentor Luki Dončiću.

Dragić je istakao neverovatan talenat zemljaka Luke Dončića, navodeći zanimljivu anegdotu o vremenu provedenom sa njim uoči finala Evropskog prvenstva 2017. godine. Otkrio je da je Dončić gledao crtaće i spavao cele noći pre finala, što svedoči o opuštenosti i neobičnom pristupu igri, karakterističnom za izuzetne talente.

U razgovoru sa srpskim medijima, Dragić je naglasio važnost uživanja u onome što se radi, bez osećaja pritiska i stresa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Goran Dragić

 

Bio sam sa njim u sobi pre finala Evropskog prvenstva 2017. godine. Nisam mogao da spavam, znojio sam se, a onda sam pogledao ulevo i video da Luka gleda crtaće i spava cele noći. Tako se radio, to je neverovatan talenat, to nije još viđeno u svetu košarke. Isto i Nikola Jokić. Dosta puta smo razgovarali. To su obični momci, koji se igraju. To bih voleo da sva naša deca imaju. Da ne osećaju pritisak, da se igraju, sa osmehom i da se vole - istakao je Dragić u razgovoru sa srpskim medijima.

 

 

Tokom karijere sam upoznao mnogo ljudi i svi ovi igrači su moji prijatelji. Kako sam se ja ponašao prema njima, tako su i oni prema meni. Znali smo da dođe kraj košarci, ali da imam prijatelje kao što su Stiv Neš iz Kanade, Luis Skola iz Argentine, Bogdanović i Jokić iz Srbije -  istakao je slovenački reprezentativac.

Uvek dajem isti savet - uživajte u tome što radite, sa osmehom na licu. Sad je mnogo više stresa i pritiska od trenera, porodice, društvenih mreža - naglasio je Dragić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Luka Dončić

 

Na kraju, Dragić je uz osmeh poručio da bismo košarkaša Denvera Nikolu Jokića i igrača Dalasa Luku Dončića već sutra mogli da gledamo u istom dresu.

- Luka Dončić i Nikola Jokić zajedno - možda sutra - zaključio je Dragić.

Oproštajna utakmica Gorana Dragića obećava da će biti događaj koji će obeležiti svetsku košarku, okupljajući najveće zvezde kako bi podržale ovog slovenačkog košarkaša u prelasku u novu životnu fazu. Njegova fondacija organizovaće ovu manifestaciju, a očekuje se prisustvo velikog broja košarkaških legendi i zvezda poput Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Dejana Bodiroge, Predraga Danilovića, Janisa Adetokumba, Dirka Novickog, Stiva Neša, Luisa Skole, Raše Nesterovića, Nikole Vučevića i mnogih drugih.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading