ZAMISLITE DA GUBITE ČETIRI POENA RAZLIKE I JEDNIM KOŠEM ODVEDETE MEČ U PRODUŽETAK: Šta mislite o ovoj košarkaškoj revoluciji? (ANKETA)

Autor:

Sport

22.08.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reakcije su podeljene

ZAMISLITE DA GUBITE ČETIRI POENA RAZLIKE I JEDNIM KOŠEM ODVEDETE MEČ U PRODUŽETAK: Šta mislite o ovoj košarkaškoj revoluciji? (ANKETA)

Foto: pixabay.com

Lopta na košu

Košarka je oduvek bila podložna inovacijama i promenama, a poslednji korak ka revoluciji doživela je na Filipinima.

Na nedavnoj utakmici "Kupa guvernera", postignut je prvi koš za četiri poena u istoriji ove igre! Ovo je rezultat eksperimentalnog pravila koje je uvedeno upravo za ovaj turnir, a koje je postavilo liniju za šut za četiri poena na 8,25 metara od obruča.

Ova odluka je izazvala veliku pažnju i interesovanje javnosti, kako u košarkaškim krugovima, tako i među navijačima širom sveta. Mnogi se pitaju da li će ovo pravilo zaživeti i u drugim zemljama i ligama, te kako će se ono odraziti na samu igru i strategiju timova?

@peterdanyliv

Basketball 4 Point Line Revolution and I’m here for it🤯🏀👏 ♬ original sound - Peter Danyliv

Nas je zanimalo - šta vi mislite o takvoj inovaciji? Jedan korisnik ne društvenim mrežama izneo je pozitivne strane uvođenja linije za četiri poena, kao što je na primer situacija u kojoj vaš tim gubi sa četiri poena razlike, a vi jednim pogotkom možete odvesti meč u produžetke. Ističe da i košarka, kao i sve ostalo, mora da napreduje i menja se, ali je ipak veći broj onih koji su zagovornici da ono što je dobro ne treba dirati.

Neće biti iznenađenje ukoliko "četvorke" u budućnosti budemo viđali na parketima  Evrolige ili NBA, ali FIBA treba prvo da proveri šta ovdašnji ljubitelji košarke imaju da poruče o tome, jer se, na kraju krajeva, taj sport, kao i svi ostali, igra zbog navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading