KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA! Uveden šut za ČETIRI poena! Evo u kojoj ligi je POSTIGNUT! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.08.2024

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravilo koje će promeniti "magičnu igru pod obručima".

KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA! Uveden šut za ČETIRI poena! Evo u kojoj ligi je POSTIGNUT! (VIDEO)

Foto: printscreen

Košarka je oduvek bila podložna inovacijama i promenama, a poslednji korak ka revoluciji doživela je na Filipinima.

Na nedavnoj utakmici "Kupa guvernera", postignut je prvi koš za četiri poena u istoriji ove igre! Ovo je rezultat eksperimentalnog pravila koje je uvedeno upravo za ovaj turnir, a koje je postavilo liniju za šut za četiri poena na 8,25 metara od obruča.

Ova odluka je izazvala veliku pažnju i interesovanje javnosti, kako u košarkaškim krugovima, tako i među navijačima širom sveta. Mnogi se pitaju da li će ovo pravilo zaživeti i u drugim zemljama i ligama, te kako će se ono odraziti na samu igru i strategiju timova?

Takva revolucionarna promena u pravilima košarke izazvala je brojne reakcije javnosti. Mnogi su pohvalili hrabrost Filipina da eksperimentišu sa novim pravilima i traže načine da unaprede igru.

S druge strane, bilo je i skeptika koji su izrazili sumnju u održivost ovakvog pristupa i njegov uticaj na tradicionalnu dinamiku košarke.

Ostaje da se vidi kako će se ovo eksperimentalno pravilo pokazati u praksi i da li će postati deo standardnih pravila košarke. U svakom slučaju, Filipini su postavili novi standard i otvorili vrata za dalje inovacije u ovoj globalno popularnoj igri. 

Dakle, neće biti iznenađenje ukoliko "četvorke" u budućnosti budemo viđali na parketima Evrolige ili NBA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading