SRPSKI BASKETAŠI BRANE ZLATO NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Iskupljenje za Pariz!

Autor:

Sport

21.08.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši reprezentativci otputovali u Beč na završno takmičenje.

SRPSKI BASKETAŠI BRANE ZLATO NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Iskupljenje za Pariz!

Foto: Profimedia

Posle neuspeha na Olimpijskim igrama u Parizu, gde su poraženi u četvrtfinalu od domaćina Francuske, basket reprezentacija Srbije 3 na 3 okreće se novom izazovu - Evropskom prvenstvu u Beču.

"Orlovi" će braniti zlatnu medalju na završnom takmičenju Starog kontinenta, a srpski selektor Marko Ždero odlučio se za promenu pred nastup u Beču, pa je pozvao sledeće igrače: Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać.

Ova odluka predstavlja značajnu promenu u sastavu ekipe u odnosu na prethodno takmičenje.

Republika

Foto: KSS

Marko Branković i Strahinja Stojačić

Evropsko prvenstvo u košarci 3x3 održaće se u Beču od 22. do 25. avgusta, a Srbija će se takmičiti u grupi A sa Nemačkom i Španijom. Pored toga, ostale grupe uključuju zanimljive mečeve poput duela između Litvanije, Švajcarske i Hrvatske u grupi B, Holandije, Austrije i Azerbejdžana u grupi C, kao i susreta Francuske, Letonije i Velike Britanije u grupi D.

Srbija se može ponositi činjenicom da su basketaši petostruki uzastopni šampioni Evrope u ovom sportu, što dodatno pojačava očekivanja od njihovog nastupa u Beču. Nakon što su ostali bez odličja na najvećem sportskom planetarnom događaju u Francuskoj, "orlovi" imaju priliku da se iskupe vrate na pobednički put.

Odluka selektora Marka Ždera da napravi promene u sastavu reprezentacije pred Evropsko prvenstvo nosi sa sobom određeni rizik, ali istovremeno otvara prostor za nove igrače da pokažu svoj talenat i doprinesu timskom uspehu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading