GVARDIOLIN OMAŽ SRPSKIM SPORTISTIMA: VELIKI PEP HVALIO NOVAKA, JOKIĆA I VATERPOLISTE! Voleo bih da naučim vaš mentalitet!

Autor:

Sport

17.08.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolika je čast kad jedna takva legenda izjavi ovo

GVARDIOLIN OMAŽ SRPSKIM SPORTISTIMA: VELIKI PEP HVALIO NOVAKA, JOKIĆA I VATERPOLISTE! Voleo bih da naučim vaš mentalitet!

Foto: ST/Tamara Pavišić, Tanjug/Strahinja Aćimović, Starsport

Nova sezona Premijer lige je počela, Mančester siti ponovo važi za najvećeg favorita i očekuje ih prvo gostovanje Čelsiju sutra, a posle ovih reči njihovog trenera imamo razloga da navijamo da uzmu i petu titulu u nizu.

Naime, Pep Gvardiola je za "TV Arena sport" govorio o očekivanjima u novoj godini, a po završetku te izjave, posebno se raspričao o srpskim sportistima koje je debelo nahvalio.

- Mora da ste strašno ponosni u Srbiji, da ne pričam o Đokoviću... Teško je reći pored Nadala i Đokovića, neverovatno je šta su uradili, a Đoković je i dalje tu. Mentalitet sa kojim je igrao protiv Alkaraza je razlog zbog koga su Olimpijske igre veličanstvene. A pogledajte i vaterpolo, Srbija je loše počela, ali onda jedan gol u poslednjoj sekundi, pa finale protiv Hrvatske. Tu je i Jokić, zamalo da Srbija pobedi SAD u polufinalu... Mentalitet u celoj bivšoj Jugoslaviji je neverovatan i voleo bih to da naučim, kako se bore za apsolutno sve. Radoznao sam da naučim šta je razlog tome i kako mogu da se svađaju na treninzima, ali kada izađu na teren, parket, ili u bazen, u tom trenutku postaju više od braće. Bore se za sve i zato mislim da Srbi moraju da budu ponosni na zaostavštinu koju su ostavili Evropi. Talenat i veštine koje imaju u svim sportovima, neverovatni su - izjavio je veliki Gvardiola.

Pričao je i ko su favoriti za osvajanje Premijer lige.

- Mi smo obično favoriti, što je takođe normalno jer smo osvojili poslednje četiri i šest od poslednjih sedam titula. Ali je jasno da je konkurencija velika - Arsenal, Liverpul, Junajted... Mislim da će Njukasl biti sjajan jer ne igraju Evropu pa će se biti izuzetno spremni. Tu su i Aston Vila, Totenhem, šest ili sedam timova će se boriti za četiri najbolje plasirane ekipe - dodao je Pep.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading