PARTIZANOVO POJAČANJE ODUŠEVLJENO DOLASKOM U BEOGRAD! Danac ishvalio Žoca: "On je najveći u Evropi!"

Autor:

Sport

18.08.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveće hvalospeve izneo na račun trenera crno-belih.

PARTIZANOVO POJAČANJE ODUŠEVLJENO DOLASKOM U BEOGRAD! Danac ishvalio Žoca: "On je najveći u Evropi!"

Foto: Starsport

Košarkaški klub Partizan će u ponedeljak predstaviti svoj tim za novu sezonu, a jedan od novajlija biće i danski košarkaš Ife Lundberg, koji je nedavno dao opširan intervju o svojim razlozima dolaska u Beograd.

Danski reprezentativac je nedavno stigao među crno-bele iz Virtusa, a očekuje se da će imati značajnu ulogu u timu.

- Veoma sam uzbuđen što ću igrati za Željka Obradovića. On je razlog zašto sam odlučio da dođem u Partizan. Imati priliku da igrate za trenera koji se smatra najvećim svih vremena u Evropi je nešto zaista posebno. Siguran sam da može da mi pomogne da rastem i razvijam svoju igru, te da je podignem na viši nivo - rekao je Lundberg.

U intervjuu za "Basketball Sphere", Ife je istakao da nije bio svestan bliskih odnosa između Partizana i njegovog bivšeg kluba, CSKA Moskve.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Lundbeg je oduševljen prelaskom u Partizan

- Nisam znao za te odnose između Partizana i CSKA. Zaista, nisam imao pojma, ali mislim da je to sjajno. Znam kakav odnos imaju Rusija i Srbija, pa to nekako ima smisla. Osećam se odlično, naravno. Pošto još uvek nisam zaigrao za Partizan, ne mogu da govorim o tome, ali mogu da kažem kako je bilo igrati za CSKA dve sezone i to je bilo neverovatno iskustvo.

Smatra da nije pogrešio kada je prihvatio poziv iz Humske:

- Zamišljam da će odlazak u Srbiju i igranje za Partizan, gde ću igrati za mentora mog bivšeg trenera, Željka Obradovića, biti sjajna prilika za mene i sjajno iskustvo, baš kao što je bilo i u CSKA.

Otkriva šta mu je rekao bivši igrač Partizana i centar srpske reprezentacije Nikola Milutinov:

- Samo je rekao da igranje u Srbiji nije isto kao igranje po drugim mestima u Evropi, i da ću, ako ikada budem imao priliku da odem tamo, razumeti šta je mislio u smislu te kulture. Dakle, pretpostavljam da ćemo uskoro saznati.

Foto: www.profimedia.rs

Ife Lundberg se raduje saradnji sa Obradovićem

Na kraju je priznao kakvu je saradnju imao sa Ognjenom Dobrićem, koji se ovog leta vratio na Mali Kalemegdan:

- Razgovarao sam sa Dobrićem. Naravno, navijao sam za njega tokom Olimpijskih igara jer mi je bio saigrač u Virtusu. Mnogo mi se dopao kao osoba i kao igrač. Mislim da je sjajan. Imali smo odličnu hemiju i dobar odnos tokom našeg zajedničkog vremena u Virtusu. Navijao sam za njega. Malo smo pričali o tome kako će biti zabavno igrati jedan protiv drugog sledeće sezone - istakao je Ife Ludberg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading