OZVANIČEN TRANSFER! Bivši igrač Partizana prešao kod Hrvata!

Autor:

Sport

18.08.2024

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub potvrdio njegov dolazak.

OZVANIČEN TRANSFER! Bivši igrač Partizana prešao kod Hrvata!

Foto: Tanjug/AP

Zadar je ozvaničio dolazak svog najvećeg pojačanja ovog leta – Amara Gegića, reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Iskusni 26-godišnji bek, donosi sa sobom bogato iskustvo igranja u evropskim ligama, čime će značajno ojačati redove Zadra u predstojećoj sezoni.

Gegić je prve košarkaške korake napravio u sarajevskim Sparsima, pre nego što je otišao u Bajern iz Minhena, gde je proveo dve godine od 2016. do 2018. Nakon toga, prešao je u beogradski Partizan, a kasnije je nastavio karijeru u Slobodi iz Tuzle i ponovo u Sparsima.

Njegov put ga je vodio kroz klubove kao što su Cibona, Pariz, Metropolitan, da bi prošlu sezonu proveo u španskoj Gran Kanariji, odakle je sada stigao u Zadar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK Zadar (@kkzadar)

 

Tokom svoje karijere, Amar Gegić je osvojio Kup Srbije sa Partizanom i Kup Hrvatske, dok je sa Cibonom bio šampion hrvatske lige. Ovaj Nemac po rođenju, od 2017. godine brani boje reprezentacije Bosne i Hercegovine, gde je postao jedan od ključnih igrača.

Dolazak Gegića u Zadar se dočekuje s velikim očekivanjima, a njegovo iskustvo i kvalitet biće od velike važnosti za ambicije kluba u predstojećoj sezoni. Navijači se nadaju da će ovaj iskusni bek pomoći Zadru da ostvari zapažene rezultate u domaćem prvenstvu i AdmiralBet ABA ligi.

Hrvatski tim je pre početak nove sezone ostao bez najboljeg igrača Luke Božića, pošto je MVP regionalnog takmičenja postao novi član Valensije, koja ga je poslala na pozajmicu u Leidu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading