OTKRIVAMO DA LI JE PRIČA OKO PETRUŠEVA I ZVEZDE GOTOVA! Evo da li su pregovori sa Olimpijakosom završeni!

Autor:

Sport

16.08.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Malom Kalemegdanu žele osovinu sačinjenu od srpskih igrača

OTKRIVAMO DA LI JE PRIČA OKO PETRUŠEVA I ZVEZDE GOTOVA! Evo da li su pregovori sa Olimpijakosom završeni!

Foto: Starsport

Izvanredan utisak ostavio je Filip Petrušev igrajući za reprezentaciju, od prvog dana priprema, pa sve do poslednjeg meča za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

Sve to dobro su ispratili ljubitelji košarke u Srbiji, ali i čelnici Crvene zvezde, a zaključak je očigledan - Petrušev je izrastao u jednu od najboljih "četvorki" u Evropi.

Crveno-beli su ovog leta zadržali ključne domaće igrače koji "osećaju" klub, a njima su se pridružili i povratnici Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić, te novajlija Uroš Plavšić. Uz kvalitetne strance u vidu Milera-Mekintajera, Kenana i Dauma, na Malom Kalemgedanu ostalo je još samo da se "zatvori" jedna pozicija - upravo ona koju Petrušev pokriva.

Zato su čelnici kluba krenuli u "akciju" dovođenja Petruševa još dok je on sa "orlovima" bio u Beogradu. Obavljeni su tada prvi razgovori, a kako je prvi čovek Nebojša Čović jutros rekao, igrač je izrazio želju da se vrati u klub čiji je dres nosio pre dve sezone.

Republika

Foto: Starsport

Filip Petrušev u Crvenoj zvezdi

I tu Crvena zvezda vreba svoju šansu. Kada je iz Amerike stigla informacija da su Toronto Reptorsi otpustili Sašu Vezenkova, te da se Bugarin ubrzo i zvanično vratio u Olimpijakos, sve se dodatno "zakuvalo". Petrušev sigurno želi najveću ulogu u timu, a svestan je da će je pored Vezenkova vrlo teško dobiti, tako da bi mu, uz činjenicu da bi ubedljivo najbolju atmosferu u timu imao ovde, među svojima, preseljenje u Beograd bilo najbolja opcija.

Pregovori čelnika Olimpijakosa i Crvene zvezde traju već neko vreme i Beograđani daju sve od sebe ne bi li vratili srpskog reprezentativca u svoje redove, ali trenutno je otežavajuća okolnost povreda Mustafe Fala. Njegov oporavak umnogome bi uticao na to da Pirejci lakše puste Filipa, a na Malom Kalemegdanu igraju i na "kartu" bratstva, budući da su odnosi između dva kluba i više nego prijateljski. Treba još malo kockica da se poklopi ne bi li se pregovori završili, ali posao uopšte nije daleko od realizacije.

Da je tako govori i činjenica da su crveno-beli spremni da plate veliko obeštećenje, o čemu smo već pisali, samo kako bi vratili bivšeg igrača nazad. Daće Zvezda sve od sebe da dovede Petruševa, jer je očigledno koliko je centar napredovao igrački, pa bi njegovim dolaskom i očekivanja definitivno porasla na najveća moguća. Uz srpsku osovinu i kvalitetne strance koji su dovedeni, biće samo nebo granica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading