UMESTO DA PRIVLAČIMO IGRAČE DA OSTANU I ZAŠTITIMO EVROPSKU KOŠARKU! Obradović GRMEO nakon izjave selektora Francuske!

Autor:

Sport

07.08.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski stručnjak imao šta da kaže!

UMESTO DA PRIVLAČIMO IGRAČE DA OSTANU I ZAŠTITIMO EVROPSKU KOŠARKU! Obradović GRMEO nakon izjave selektora Francuske!

Foto: star sport

Selektor Francuske Vensan Kole izazvao je reakciju trenera Monaka Saše Obradovića svojom izjavom o Matijasu Lesoru. Kole je izrazio čuđenje što Lesor nije u NBA ligi, ističući da nije jasno kako nijedan NBA tim nije prepoznao kvalitete ovog igrača.

- Ne razumem zašto on ne igra u NBA. Nije mi jasno kako nijedan NBA tim nije uzeo ovakvog igrača - naveo je Kole.

Matijas Lesor, bivši igrač Partizana, privukao je pažnju kako domaće, tako i međunarodne košarkaške javnosti svojim impresivnim igračkim sposobnostima. Rođen 1990. godine, Lesor je brzo postao ključni igrač u timu Partizana, a zatim je nastavio svoju karijeru u Panatatinaikosu sa kojim je osvojio Evroligu.

Trener Monaka, Saša Obradović ističe važnost zaštite evropske košarke i zadržavanje igrača koji mogu da doprinesu jačanju evropskih takmičenja.

- Umesto da privlačimo igrače da ostanu, mlade ili iskusne, da igraju jaka evropska takmičenja, da zaštitimo evropsku košarku, mi ih ohrabrujemo da ideu negde gde je ‘bolje’. Baš čudno - poručio je Obradović.

 

Ova situacija postavlja pitanje odnosa evropske košarke i NBA lige. Mnogi talentovani evropski igrači pronalaze svoje mesto u NBA, ali postoji i veliki broj igrača koji su odabrali da ostanu u Evropi gde igraju značajne uloge u timovima i pružaju izuzetne partije na terenu. Izjava selektora Francuske i reakcija trenera Monaka ukazuju na kompleksnost odnosa između evropske košarke i NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading