IGRAČ CRVENE ZVEZDE PRELAZI U DRUGI KLUB! Odlično se pokazao u crveni-belom dresu

Autor:

Sport

24.07.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gilespi je stigao u Crvenu zvezdu usred prošle sezone.

IGRAČ CRVENE ZVEZDE PRELAZI U DRUGI KLUB! Odlično se pokazao u crveni-belom dresu

Foto: star sport

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde, Fredi Gilespi, nastavlja svoju karijeru na Novom Zelandu. Kako prenosi novinar „ESPN“ Olgun Uluč, Gilespi je dogovorio jednogodišnju saradnju sa Nju Ziland Brejkersima.

Gilespi je stigao u Crvenu zvezdu usred prošle sezone, ali mu je ugovor istekao ovog leta. Nakon što se nije najbolje pokazao u Beogradu, odlučio je da potraži novu sredinu.

 

 


"Delije" će Gilespija pamtiti po partiji iz januara, kada je protiv Partizana (88:72) ubacio 14 poena uz pet skokova.

 

 

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Fredi Gilespi

 


Na Novom Zelandu će mu saigrač biti nekadašnji igrač FMP-a Džona Bolden. Brejkersi su prošle godine bili šesti nakon regularnog dela sezone, da bi ispali u četvrtfinalu plej-ofa.

Očekuje se da će Gilespi i njegov novi tim privući pažnju navijača i medija u narednom periodu, dok će se košarkaški svet zainteresovano pratiti razvoj situacije.

 

 

Fredi Gilespi nakon studija na Bejlor univerzitetu, nije odabran na NBA draftu 2020. godine. U januaru 2021. priključio se ekipi Memfis hasla iz NBA razvojne lige. Dana 8. aprila 2021. potpisao je desetodnevni ugovor sa Toronto reptorsima. Po isteku istog potpisao je još jedan desetodnevni ugovor, da bi 28. aprila dobio ugovor do kraja sezone sa Torontom. Nastupio je na 20 utakmica za Toronto tokom 2020/21. sezone uz prosek od 5,6 poena i 4,9 skokova po meču. Reptorsi su ga otpustili 13. oktobra 2021. godine. Dva dana kasnije Gilespi se vratio u ekipu Memfis hasla.

Ponovo je stigao do NBA ugovora 21. decembra 2021. kada je potpisao desetodnevni ugovor sa Orlando medžikom. Po isteku istog potpisao je još jedan desetodnevni ugovor, nakon čega mu nije ponuđen produžetak saradnje. Gilespi se 10. januara 2022. vratio u Memfis hasl. Prvi evropski angažman pronašao je u julu 2022. kada je potpisao za Bajern Minhen. Sa ovim klubom je osvojio nemački Kup u sezoni 2022/23. Počeo je i takmičarsku 2023/24. u ekipi Bajerna da bi 18. decembra 2023. prešao u beogradsku Crvenu zvezdu sa kojom je dogovorio saradnju do kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading