DA LI JE OVO PRILIKA ZA PARTIZAN? Ništa od transfera - ljubimac Grobara iznenada ostao bez već dogovorenog angažmana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.07.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Bolonji ne veruju iskusnom košarkašu.

DA LI JE OVO PRILIKA ZA PARTIZAN? Ništa od transfera  - ljubimac Grobara iznenada ostao bez već dogovorenog angažmana!

Foto: Starsport

Američki košarkaš Džejms Naneli bio je jedan od ključnih igrača Partizana tokom prethodne sezone, ali je "sve palo u vodu" tokom finalne serije AdmiralBET ABA lige kada se pod svodovima Beogradske arene Amerikanac uskobio sa Stefanom Lazarevićem, usled čega nije nastupio na, ispostavilo se, odlučujućem meču koji je odredio regionalnog šampiona u sezoni 2023/24.

Nakon navedenog incidenta Nanelija nije bilo ni u finalu nacionalnog šampionata, a s obzirom da mu je po okončanju sezone istakao ugovor sa Partizanom, bilo je gotovo izvesno da će Amerikanac potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Kao naredna destinacija Džejmsa Nanelija pominjao se Virtus iz Bolonje, ali je jedna objava italijanskih crno-belih, razrešila sve nedoumice.

Naime, klub iz najkošarkaškijeg grada u Italiji objavio je na svojim druptvenim mrežama spisak igrača na koje računa u takmičarskoj 2024/25 godini, a na njemu nema Nanelij, kao i nekadašnjeg, ali i najnovijeg košarkaša Crvene zvezde, Ognjena Dobrića.

Foto: Starsport

Prokockao je Željkovo poverenje

 

Sada je definitivno jasno da Džejms Naneli u ovom momentu nema potpisan ugovora za narednu sezonu niti sa jednim klubom, što je probudilo nade navijača Partizana da ipak može još jednu godinu ostati među beogradskim crno-belima, ali je teško očekivati da će do navedenog i doći s obzirom da je trener Željko Obradović, kako se priča po košarkaškim kuloarima, nakon navedenog incidenta sa Lazarevićem u potpunosti izgubio poverenje u iskusnog košarkaša.

Da podsetimo, Naneli je u Partizan stigao 2022. godine iz redova Makabija iz Tel Aviva, a već je u ekipi Fenerbahčea sarašivao sa strategom crno-belih. U dresu kluba iz Humske je osvojio šampionski prsten ABA lige u sezoni 2022/23, ali je prethodna takmičarska godina i za njega, kao i za kompletan klub bila neuspešna. Partizan nije uspeo da se plasira u plej-in Evrolige, a istovremeno je ostao i bez domaćih i regionalnih trofeja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading