BIVŠI AS PARTIZANA PREUZIMA EVROLIGAŠA: Vodio je NEUSPEŠNO crno-bele, a sad je na pragu NAJVEĆEG dogovora

Autor:

Sport

08.07.2024

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stupa na najveću scenu.

BIVŠI AS PARTIZANA PREUZIMA EVROLIGAŠA: Vodio je NEUSPEŠNO crno-bele, a sad je na pragu NAJVEĆEG dogovora

Foto: Starsport

Nakon odlaska Tomasa Isala u NBA ligu, mesto glavnog trenera Pariza ostalo je upražnjeno, a klub je već pronašao favorita za tu poziciju. Perspektivni srpski stručnjak, Petar Božić, istakao se prošle sezone sa ekipom London Lajonsa, čime je privukao pažnju uprave kluba koji raste kao veliki projekat. Tim iz prestonice Francuske postao je novi član Evrolige, pridružujući se još dva francuska kluba, Asvelu i Monaku, a odlazak Isala otvorio je prostor za novog vođu na klupi.

Republika

Foto: Starsport

Petar Božić

Božića su preporučili izvanredni rezultati koje je postigao sa ekipom Londona, a upravo ga je u polufinalu prošle sezone izbacio njegov budući klub - Pariz. Prethodno je sa Ostin Sparsima, razvojnim timom San Antonija, postao šampion u Razvojnoj ligi, čime je dodatno potvrdio svoj trenerski talenat. Sve ovo preporučilo ga je upravi Pariza kao glavnu opciju za novog trenera.

Sve to ne bi bilo moguće da na početku nije učio od Duleta Vujoševića. Posle osam godina u Partizanu kao igrač, otisnuo se u trenerske vode 2013. godine. Posle odlaska Vujoševića postavljen je na klupu crno-belih, ali se nije snašao najbolje, pošto je posle 18 kola imao 12 poraza, pa je došao Džikić da "gasi" vatru.


Što se tiče Isala, nakon što je vodio Pariz do trofeja u Evrokupu i istovremeno bio ključna figura u usponu reprezentacije Finske, Tomas je iznenadio mnoge odlukom da prihvati ponudu Memfis Grizlisa. Mladi Finac je ostvario izuzetne rezultate na klupi francuskog tima, ali je ipak odlučio da se otisne put Amerike i prihvati novi izazov pod vođstvom Tejlora Dženkinsa u NBA ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading