PARTIZAN ĆE BITI DEO VELIKOG SPEKTAKLA: Crno-beli će se PRED 40000 NAVIJAČA spremiti za Evroligu

Autor:

Sport

09.07.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senzacionalan turnir u najavi!

PARTIZAN ĆE BITI DEO VELIKOG SPEKTAKLA: Crno-beli će se PRED 40000 NAVIJAČA spremiti za Evroligu

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana na spektakularnom turniru u Atini

Beogradski Partizan imaće priliku da se takmiči na neobičnoj lokaciji ovog leta - drevnom stadionu „Panatinaiko“ u Atini. Naime, Panatinaikos je dobio dozvolu od gradskih vlasti da ugosti učesnike tradicionalnog turnira "Pavlos Janakopulos" na ovom istorijskom mestu, kapaciteta 40.000 mesta.

Novi ambijent za velika košarkaška imena

Radovi na renoviranju OAKA dvorane prema NBA standardima neće biti završeni do 20. i 21. septembra, kada će biti održan izuzetno jako takmičenje. Zbog toga je Janakopulos pronašao alternativu na mestu gde se pisala istorija sporta i Grčke.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - PAO

Rekordna posećenost i zvezde evropske košarke


Pored Partizana, na turniru će učestvovati i aktuelni šampion Evrope, Makabi iz Tel Aviva i Anadolu Efes. Očekuje se rekordna posećenost i više od 40.000 navijača na tribinama na otvorenom košarkaškom igralištu. Prošle godine je spektakl na Tašmajdanu ispratilo mnogo grobara, ali čini se da je ovo već neki viši nivo.

Pavlos Janakopulos - tvorac modernog Panatinaikosa

Turnir nosi ime po Pavlosu Janakopulosu, tvorcu modernog Panatinaikosa koji je zajedno sa Željkom Obradovićem na klupi pisao istoriju. Njegov sin, Dimitris, trenutno je predsednik ovog velikana iz Atine. Ova veza između istorije kluba i takmičenja na drevnom stadionu dodatno će obogatiti značaj ovog turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading