ŠTA ĆE KARI REĆI NA OVO? Hrvat ODGOVORIO selektoru Pešiću!

Autor:

Sport

21.07.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije hteo da prećuti.

ŠTA ĆE KARI REĆI NA OVO? Hrvat ODGOVORIO selektoru Pešiću!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Aco Petrović

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović dao je svoj odgovor na nedavnu izjavu selektora Srbije Svetislava Pešića, koji ga je pomenuo tokom promocije knjige "Bilo jednom u Indijanapolisu".

Tom prilikom popularni Kari je naglasio da "Zmago Sagadin i selektor Brazila nisu kompetentni da nas uče šta da radimo za srpsku košarku". Ova izjava očigledno je zasmetala Petroviću, koji je odlučio da se javno obrati i iznese svoje stavove o razvoju košarke u regionu.

- A ja stvarno mislio, da živimo u demokratskim vremenima, pa da mogu dati svoje viđenje regionalne košarke! U kakvoj sam zabludi bio - oglasio se Petrović na društvenim mrežama.

 

 

Ovom prilikom podsećamo vas šta je Svetislav Pešić tada izjavio:

- Moramo da pravimo novu srpsku košarku, sa novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba da se uradi je da osnujemo profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih vrlo cenim, ali nemojte vi nas da učite šta mi treba da radimo. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je prevaziđena, ona je donela svima po malo, ali mi više nemamo interesa da igramo, i mi biramo da igramo i stvaramo našu srpsku ligu - naglasio je srpski selektor tokom promocije.

"Orlovi" večeras igraju prvi meč u Beogradu, u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu, a protivnik je Japan. Naredni rival biće Grčka, u generalnoj proveri pred odlazak na najveće planetarno takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading