AMERIMA CRVENI OBRAZ! Južnom Sudanu OTETA istorijska POBEDA! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.07.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj detalj odlučio je prijateljski meč.

AMERIMA CRVENI OBRAZ! Južnom Sudanu OTETA istorijska POBEDA! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Južnog Sudana propustili su neverovatan "zicer" kako bi ostvarili istorijsku pobedu nad Sjedinjenim Američkim Državama na pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu.

Međutim, poslednji trenuci doneli su neočekivan obrt. Mnogi su izrazili sumnju u odluke sudija, tvrdeći da su imale značajan uticaj na konačan ishod utakmice.

Naime, posle poentiranja Lebrona Džejmsa i vođstva Amerikanaca od 101:100, Južni Sudan je imao poslednji napad. Karlik Džons, buduće pojačanje Partizana, nije uspeo da pogodi šut, a nakon borbe za loptu, mnogi su tvrdili da je trebalo da bude dosuđen faul u korist afričkog tima.

Republika

Foto: printscreen

Detalj kada je Južnom Sudanu "ukradena" pobeda

Ova kontroverzna situacija izazvala je brojne reakcije širom sveta na društvenim mrežama, a mnogi su se zapitali da li je Južni Sudan oštećen u poslednjim trenucima utakmice. Spekulacije su se širile, a navijači SAD su se pitali kako će ova situacija uticati na samopouzdanje tima pred Olimpijske igre u Parizu.

Podsetimo, na najvećem sportskom planetarnom takmičenju, reprezentacija Srbija nalazi se u istoj Grupi C, zajedno sa Južnim Sudanom, Sjedinjenim Američkim Državama i Portorikom, koji je napravio najveće iznenađenje plasmanom u "grad svetlosti", pošto je na kvalifikacionom turniru trijumfovao u konkurenciji Italije i Litvanije.

SAD i Srbija su nedavno odmerili snagu u Abu Dabiju, a izabranici Stiva Kera slavili su ubedljivim rezultatom 105:79.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading